Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Kő járda

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, kő járdákhoz, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Kő járda

Szakértőre van szüksége a Kő járda kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!
Lásd még Kő járda ár

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Kő járda

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Természetes kő padlók

A padlóanyagok között nincs elegánsabb és fényűzőbb, mint a természetes kő. A "természetes kő" kifejezés olyan természetben előforduló köveket jelöl, amelyek ellentétben állnak bármely szintetikus vagy műkő termékkel. A padlók készítéséhez használt természetes kövek közé tartozik a pala, a márvány, a mészkő, a travertin, a gránit és a homokkő - mindegyik kissé eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, és ez vonatkozik a belőlük készült padlókra is. Fontos megérteni az egyes kőpadlóburkolatok jellemzőit, amelyeket beszerezni szándékozik, hogy lássa, megfelelőek-e egy adott helyre. Néhány tényezőt figyelembe kell venni a természetes kőlapok vásárlásakor.

Abszorpciós besorolás

Arra utal, hogy az anyag mennyire porózus. Minél jobban nedvszívó, annál hajlamosabb lesz a kő a foltosodásra. A nedvszívó kő repedésekre is hajlamos lehet, ha fagynak van kitéve. A természetes kövek felszívóképessége nagymértékben különbözik, a homokkő a legporózusabb, a gránit pedig a vízátbocsátás szempontjából leginkább áthatolhatatlan.

A felszívódás szintje az egyik dolog, amelyet szem előtt kell tartanunk a természetes kő burkolat kiválasztásakor. A legnagyobb abszorpciós rátájú természetes követ és az abból készült csempéket semmilyen nedves környezetben nem szabad használni. Ezek azonban általában alkalmasak belső használatra. Mérsékelten nedvszívó, kevesebb felszívóképességgel rendelkeznek, ezért jobban ki vannak téve a folyadékoknak, és nagyobb figyelmet igényelnek a karbantartás során. Alkalmasak beltéri és kültéri használatra, alacsony és közepes használati gyakorisággal.

Az át nem eresztő anyagok ellenállnak a folyadék felszívódásának, ezért könnyebben karbantarthatók. Gyakran használják kereskedelmi helyiségekben. A homokkő általában a legporózusabb természetes kőanyag. A travertin, mészkő és pala közepesen szívódik fel, míg a gránit viszonylag vízálló. A csiszolt anyagok kevesebb vizet is felszívnak, mint a felaprított anyagok.

Egyes szakemberek osztályozási rendszert használnak az anyagok minőségének értékeléséhez. Ez vonatkozhat a csempe méretére, alakjára és vastagságára, valamint a felületének állapotára. A legtöbb osztályozási rendszernek három minőségi szintje van: Az 1. szint a kiváló minőségű és egységes anyagokra vonatkozik. A 2. szakasz kisebb hibákkal rendelkező anyagokból áll, mint például forgácsok, karcolások vagy szabálytalan felületek. A 3. osztályba tartozó anyagok méretében, alakjában, felületében vagy forgácsában nagy hibák vannak, ezért csak hangsúlyként vagy bizonyos rusztikus dekorációs alkalmazásokban alkalmazhatók.

Súrlódási tényező

Jelzi, hogy a különböző anyagok mennyire csúszósak. Minél nagyobb az együttható, annál biztonságosabb a burkolat. Ez a tényező különösen fontos nedves környezetben, például fürdőszobákban és konyhákban, valamint nagy forgalmú kereskedelmi helyiségekben.

Néhány természetes kőből készült padló alkalmasabb kültéri használatra, mint mások. A fenti tényezők közül sok meghatározza, hogy szabad-e az anyagot nyitott környezetben használni. Az abszorbens anyagból készült burkolat elszíneződésnek van kitéve a szennyeződésekkel és savas esővel, valamint repedésekkel szemben. Az alacsony súrlódási együtthatós kövek szintén csúszásveszélyt jelentenek eső és hózápor idején.

A természetes kőanyagok évmilliók alatt képződtek a föld alatt, és gyakran különféle elemeket tartalmaznak. Néha vas van jelen ezekben az anyagokban, amelyek élénkvörös vagy borostyán árnyalatokat mutathatnak a kő felületén. A kültéri környezetben az a probléma, hogy ezek a vasnyomok oxidálódhatnak, ami azt jelenti, hogy a csempék rozsdásak lesznek. Ez az egész burkolat lassú károsodásához vezet.

A természetes kőpadlók használatának előnyei

Számos esztétikai és gyakorlati oka van annak, hogy a természetes kőből készült padló jó választás. A kő anyag egyedivé varázsolhatja mind a belteret, mind pedig a külteret. A hegyekből származó kő tulajdonságai közvetlen és örök kapcsolatot teremthetnek a természettel. A mesterséges építőanyagok nem rendelkeznek ilyen képességgel. A kőlapok természetes, nem környezetszennyező és ökológiai darabok. A helyben bányászott kövek megvásárlásával csökkenthető a közlekedés környezeti hatása.

A természetes kő padlók használatának hátrányai

A gránit és a pala kivételével a természetes kő meglehetősen porózus, és a burkolati felületek védelme érdekében rendszeresen impregnálószerrel kell kezelni. Néhány csiszolt anyag, például a márvány, könnyen megkarcolódhat. Más kövek nagyon törékenyek és könnyen hasíthatók. Természetes kőből készült padlóburkolatok vásárlásakor fontos elvégezni néhány kutatást és megérteni a vásárolt anyag tulajdonságait. Tudja meg, hogy alkalmas-e arra a helyre, amit Ön szeretne és azt is, mennyi karbantartást igényel. Vásárlás előtt kérdezze meg szolgáltatóját, és alaposan vizsgálja meg a követ.

A természetes kő a legjobb anyagválasztás azoknak a lakás-vagy háztulajdonosoknak, akik szeretnék javítani a padlójukat és növelni ingatlanjaik értékét. A választásnál figyelembe kell venni a belső tér preferenciáit, a költségeket, valamint a tervezett felhasználást és működést. A fentieket szem előtt tartva, íme a természetes kő padlók első öt lehetősége.

1. Márvány. A természetes kőből készült padlók királyaként a legjobb választás azoknak a lakás-és háztulajdonosoknak, akik klasszicizmust és eleganciát igényelnek. Drága padlóburkoló anyag, de a csiszolt márványpadlók, különösen a krémfajták megjelenése mindenképpen megéri a beruházást. A márványpadlót beépítő háztulajdonosoknak fel kell készülniük azok karbantartására, valamint bármilyen más természetes kő fenntartására. Szerencsére az ezen célra kifejlesztett tisztítószerek biztonságosak és széleskörben elérhetők, így a tisztítási folyamat egyszerűbb.

2. Gránit. Ezt a kőfajtát gyakran használják a konyha és a fürdőszoba munkalapjain, de emellett nagyon ajánlott padlóanyagként olyan lakóterekben is, ahol gyakori használat feltételezhető. A gránit nehezebb és tartósabb, mint a márvány. Emellett kevésbé porózus, ami azt jelenti, hogy nem hajlamos az elszíneződésre. Míg a legvonzóbb márványszínek általában világosabbak, a gránit sötétebb tónusokkal jobban néz ki, különösen vörös és zöld erekkel.

3. Homokkő. Az ókori Róma építõi fõként dekoratív belsõ alkalmazásokhoz használtak homokkövet. Padlóburkolatként használva általában szertartásos terek számára készült, amelyeket nem nehezített meg a gyaloglás. A homokkő egy finom kő, amely még több gondozást és karbantartást igényel, mint a márvány. Megjelenését tekintve ideális mediterrán stílusú házakhoz.

4. Cserépkő. Korábban leginkább kültéri padlókhoz használták, például medence, napos területek és kerti utak számára. Most, hogy a rusztikus megjelenés népszerűvé vált a belsőépítészet terén, egyre több háztulajdonos választja a konyhához, a hálószobához és a nappalihoz tartozó cserépkövet. A cserépkő egyik esztétikai előnye, hogy aszimmetrikus formában kapható, ami azt jelenti, hogy mozaik stílusban rendezhető el, hogy szemet gyönyörködtető padlófelületeket hozzon létre. A csempekő jobban néz ki, természetes és csiszolatlan megjelenéssel. Könnyen karbantartható és általában megfizethető.

5. Mészkő. Az egyiptomi piramisok építõi mészkõvel fedték le szép alkotásaikat. A tömítőanyagokat azonban nem ismerték, így ezek csak évezredekkel később váltak elérhetővé, ami nagy károkat és eróziót eredményezett. A mészkő nagyon tartós, de nagyon porózus is, ami azt jelenti, hogy a lakás-és háztulajdonosoknak fel kell készülniük a padlólapok gyakori tisztítására és lezárására. A mészkő néhány könnyebb változata nagyon hasonlít a márványhoz.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan tisztítsa meg a gránitot és a természetes kő padlót, és hogy ezek a felületek egyáltalán alkalmasak-e otthona bel-vagy külterébe, vegye fel a kapcsolatot a természetes kőből készült kőburkolatok gyártásával foglalkozó társaságokkal, akik megismertetik Önnel az összes rendelkezésére álló lehetőséget és lehetséges alternatívát.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt

App Store
Google Play
AppGallery