Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
#

Vegye fel a kapcsolatot 10 szakemberrel

Lakásfelújítás
Megbízás hozzáadása
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 226 szakember
4 380 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Lakásfelújítás

Szakértőre van szüksége a Lakásfelújítás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók25 941 szolgáltató az Ön környékén
profile image

Olivér H.

Egyéni vállalkozó
Budapest
5,0
Szobafestő, festő

‼️‼️‼️Tisztelt érdeklődök‼️‼️‼️‼️ Fiatalos csapatommal gyorsan,precíz munkát végzünk. Sajnos a referencia képeket nem engedi normálisan feltölteni,de tudok több képpel is szolgálni ☺️ Mindig a megbeszéltekhez tartom magamat. INGYENES HELYSZÍNI felmérés után 1-2 nappal később árajánlatot adok 👌🙏☺️

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása
profile image

Tibor H.

vállalat
Budapest
5,0
Szobafestő, festő

Festést vállalok! 13 évig Stocholmba dolgotam,mos kollégámmal ithon kezdtünk vállalkozásba! Festésen kívül vállalunk Villanyszerelés,laminált padlózást és egyéb dolgokat is!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása
profile image

Laszlo V.

Egyéni vállalkozó
Budapest
5,0
Hidegburkolás, hidegburkolat

Teljeskörű lakásfelújítást vállalok össze szokott 3 fős csapattal Budapest és környékén referenciával, garanciával számlaképesen. Főbb tevékenységünk bontás, kisebb nagyobb kőműves munkák, hideg-meleg burkolás, festés. Keressen bizalommal

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása
profile image

Sándor J.

vállalat
Jászfelsőszentgyörgy
5,0
Takarítás, tisztítás, fertőtlenítés

Tisztelt leendő munka adoim! Jakab Sándor vagyok 36eves 2gyermekes, házas férfi! Munkaimra igényesen, precízen oda figyelek és elvégzem a legjobb tudásommal lelkiismeretesen! A megrendelő elégedettsége a legfontosabb, hisz a pénzéért azt kell kapnia a megrendelőnek amit szeretne, és elegetettek legyünk teljesen! Kérem keressenek bizalommal! Előre is köszönöm! T: Jakab Sándor

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása
profile image

Sándor P.

vállalat
Szentendre
5,0
Szobafestő, festő

Cégünk friss de annál nagyobb tapasztalattal rendelkezünk az építőipar területén. Összeszokott csapattal dolgozunk szükség esetén jól bevált alvállalkozókat tudunk bevonni hogy minden gördülékenyen menjen. Keressen minket bizalommal hisz ingyenes helyszíni felmérést biztosítunk önnek.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Megfelelő szakember kiválasztása lakásfelújítási munkához

Érdemes építkezési tervet készítenie, ha több helyre van szüksége, vagy csak optimalizálni szeretné a rendelkezésre álló helyet. Minden esetlen növelheti otthona esztétikai élvezetét és értékét. Mindegy, hogy omladozó falat javítana, megnyitná a konyhát az étkezővel, hálószobáját vagy garázsát újítaná fel, elengedhetetlen, hogy megtalálja a megfelelő lakásfelújítási szakembert, aki elvégzi Önnek a munkát.

a Wilio felületén ellenőrzött, tapasztalt szakértőkkel kerülhetnek kapcsolatba, hogy választ kaphassanak olyan fontos kérdésekre, amik segítenek Önnek mérlegelni és meghozni a megfelelő döntést.

  • Tudja meg, hogy a kiválasztott szolgáltató dolgozott-e már hasonló felújításon, mint az Öné.
  • Győződjön meg róla, hogy elégedett a potenciális szolgáltatóval.
  • Ügyeljen a szolgáltató referenciájára és szakmai tudására.
  • Kérjen árajánlatokat, és ellenőrizze, hogy minden benne van-e az ajánlatban.
  • Hozzon létre fizetési ütemtervet.
  • Ellenőrizze a szállító ismereteit az építési engedélyről és az építési előírásokról.
  • A felújítás befejezése előtt ellenőrizze, hogy a szolgáltató munkájában észlel-e hibákat.

Néhány fontos szempontot érdemes átgondolni a felújítás előtt. Ezek segíthetnek Önnek összpontosítani, hogy mire kell figyelni, amikor találkozik majd a szolgáltatókkal és árajánlatokat kap. Nézzük melyek ezek a szempontok, amik segíthetnek Önnek kiválasztani a tervezett felújításhoz megtalálni az ideális szolgáltatót.

Tudja meg, hogy a kiválasztott szakértő végzett-e már korábban hasonló felújítást, mint az Öné

A különböző felújítások más-más szakembert igényelnek. Legyen szó egy használaton kívüli helyiség saját fürdőszobává alakításáról vagy egy pince átalakítása házimozi teremmé - mindegyik munkához más-más szolgáltatóra lesz szüksége.

Legyen körültekintő és mielőtt szakembert keres a felújításához, beszéljen olyan emberekkel, akik már végeztek hasonló felújításokat, mint amilyet Ön tervez. Ha például szeretné garázsát átalakítani, keressen egy olyan szakembert, akinek már van ilyen jellegű tapasztalata. Számos módja van annak, hogy Ön megbizonyosodjon róla, a szolgáltató képességei valóban megfelelnek az Ön igényeinek. A Wilio rendszerében minden szolgáltatóról visszacsatolást is olvashat. Korábbi ügyfelektől kaphat információkat, fotókat a szolgáltató korábbi munkáiról. Az építtetőn keresztül Ön akár személyesen is megnézheti a szolgáltató korábbi felújítási munkáit.

K. Lukács szolgáltató, akinek eddig több mint 160 pozitív visszajelzése van a Wilio rendszerében így fogalmaz: „Bármelyik jó szolgáltató, aki büszke a munkájára, örömmel felveszi a kapcsolatot régi ügyfeleivel. Amikor jó munkát végzek és az ügyfél is elégedett, tudom, hogy ajánlani fog másoknak is engem. Nincs annál jobb érzés, mint látni valahol a környéken egy korábbi munkámat."

"Nem mindig látjuk előre a kész tervet, de nagyon fontos számunkra a folyamatban lévő munkák átlátása is" - fejti ki K. Lukács. Érdemes Önnek tehát azt is tudatnia a szakemberrel, hogy az adott feladattal párhuzamosan zajlik-e még valamilyen felújító munka. Így teljes képet lát a szakember és összehangolhatja a munkafolyamatokat.

Azt is megtudhatja, hogy ez egy jól szervezett, aktív szakmai brigád-e - és nem olyan társaság, amely a semmiből tűnik fel és nincs története."

Győződjön meg róla, hogy elégedett a potenciális szolgáltatóval

A kiválasztott szakemberek és építők ismerik, értik-e az adott munkát, képesek-e a megfelelő együttműködésre.

Ezt már az első kapcsolatfelvételor is ellenőrizheti:

  • Udvariasan telefonálnak?
  • A megbeszélt időpontban jönnek-e az egyeztetésekre?
  • Elég kérdést tesznek fel a felújítással kapcsolatban?

A felújítás költséges és időigényes lehet - egyes esetekben csak néhány napot vesznek igénybe, máskor azonban akár több hetet is igénybe vehetnek az elejétől a végéig. A munkafolyamatok kézbentartásához a jó kommunikáció az egész folyamat során szükséges. Természetesen nem kell, hogy a legjobb barátokká váljanak, de egy jó szakmai kapcsolathoz is az szükséges, hogy ön kényelmesen érezze magát benne, valamint őszintén beszélhet bármilyen felmerülő aggályáról.

Paul C, aki több mint 350 pozitív értékelést kapott a Wilió-n, azt mondta: „Az átalakítással foglalkozó szakemberrel való jó kapvsolat fentartása nagyon fontos az ingatlantulajdonosok számára. Ha néhány hétig a házukban leszel, akkor együtt kell lenned velük. Egy apró kommunikációs probléma elég a helyzet súlyosbodásához, és minden munka problémát jelenthet. Ha le tudnak ülni beszélgetni, akkor minden simább lesz. "

Szerezze be ingyenes árajánlatát. Segítünk kapcsolatba lépni az Ön környékén működő profi átalakítási szakértőkkel és valódi árajánlatokat kaphat még ma. Mielött döntene, járjon utána annak, mennyire képzettek a szakemberek a projektjéhez.

Ügyeljen a szolgáltató referenciájára és szakmai tudására 

A referenciáik ellenőrzése mellett más módon is ellenőrizheti a szakemberek szakmai tapasztalatait. A Wilio platformon őszinte visszajelzéseket olvashat az ingatlantulajdonosoktól az elvégzett munkákról, és képeket is megtekinthet. Ne féljen feltenni nekik kérdéseket sem az esetlegesen megszerzett képesítésükről, sem a vállalkozásukról, milyen régóta működik, sem arról, hogy hogyan fogják megközelíteni az adott munkát. Azt is megtudhatja, hogy az építtető tagja-e valamelyik szakmai szövetségnek, vagy rendelkezik-e akkreditációval. A felújításon dolgozó építők különböző szervezetekhez tartozhatnak, ezekkel találkozhat: tetőfedők, bádogosok, víz-, hő-, hang- és utólagos falszigetelők szövetsége - ÉMSZ. Azok akik "megbízható taggá" válnak, a szakmai szövetségben, legyenek azok személyek vagy cégek,a fűtés, a fűtéstechnika és a telepítések területén elismert szakembereknek számítanak. A szakterület mesterei, akiknek fontos az elégedettség és tekintély elérése mind a szakma, mind az ügyfelek körében, minőségi munkát végeznek és várhatóan betartják a szabványokat és a magatartási kódexet. Az ilyen szakmai tagság jó jel arra, hogy az építtető hozzáértő és bizonyos szabványok szerint dolgozik. Sok tapasztalt szakember azonban nem tagja szakmai szövetségeknek - mivel nem kötelező regisztrálni.

Használja saját megítélését az építtető tapasztalatainak értékeléséhez, és az akkreditációt tekintse megalapozott ajánlásnak.

Pál elmondta: "Vannak olyan tagszervezetek, amelyek gyakorlati előnyöket kínálnak az ingatlantulajdonosoknak, ha tagjaik között választanak, például biztosítási garanciát. Egyesek kedvelik azt a nyugalmat, amit az ilyen biztosítás nyújt. Mások reklámra használják fel a projektet, vagy potenciális ügyfeleket keresnek általa, ezért kevésbé szimpatikusak az ingatlantulajdonosok számára. Ha lakástulajdonos lennék, aki építőket keresne,a szakmai szövetségek tagjai közt kezdeném a keresést."

Kérjen árajánlatokat, és ellenőrizze, hogy minden benne van-e

Célszerű személyesen találkozni és begyűjteni a potenciális árajánlatokat legalább három lakásfelújító szakértőtől. Az ajánlat részletei és ütemezése sokat elárulhat a a projekt várható menetéről. Fontos, hogy minden ajánlat ugyanazokat az elemeket tartalmazza - az anyagköltséget, a munkadíjat, valamint minden alvállalkozó díját, amelyet az építtető megrendelhet, illetve az áfa mértékét.

Az ajánlatok pontos összehasonlításának egyetlen módja az ajánlatok összehasonlítása hasonló paraméterek mentén. Győződjön meg arról, hogy a munka teljes skáláját lefedik - ha azt szeretné, hogy az átalakítás mindent tartalmazzon, beleértve a szegélyléceket és az ajtókereteket is, akkor ezt egyértelműen meg kell adni az ajánlatban. A végeredmény tekintetében pontos elképzelésre és egyetértésre van szükség a megbízó és a kivitelező részéről egyaránt.

Több ajánlat begyüjtése segít beazonosítani mindazokat, amelyek aránytalanul alacsonynak tűnnek. Pál elmondta: "Nagyon fontos a jó ajánlat kidolgozása. Az ajánlatban mindent felsorolok, mindent elkülönítek és tételenként kibontom - milyen anyagokat használok, mekkora lesz a munkaerő költsége. És ha minden elkészül, ez lesz a végösszeg, amelyet felszámítunk - nincs sok pontatlanság. Láttam, már olyat, amikor a megbízó ajánlatot kapott más szakembertől, amely lényegesen alacsonyabb árat tartalmazott, mint az enyém, és megkérdezte az ügyfél, hogy csökkenteném-e én is, de szinte mindig nemet mondok. Tudom, hogy más ajánlatok alacsonyabbak, mert nem a megfelelő anyagokat használják, vagy később megpróbálnak egyéb dolgokat is felvenni a munka során, többletköltséget felszámolva." Ahogy Pál hangsúlyozza, ez az az eset, amikor valami túl szép, hogy igaz legyen,

Hozzon létre fizetési ütemtervet

Miután pontos és írásbeli ajánlat alapján megállapodott az árban, győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e megfelelő fizetési ütemtervvel. A jó hírű építőipari szakemberek általában nem várják el és nem kérik előre egy drága projekt teljes összegét.

A munka nagyságától és mennyiségétől függően azonban egy kis előleg megfizetése nem ritka. Bár sok építtető a kereskedelmi vállalkozók nevében vásárol anyagot, és nem igényel előre pénzt a költségek fedezésére, ha egy nagy cégről van szó, amely nagy építkezésen dolgozik, magas költségekkel, akkor beilleszthető a tervbe.

K. Lukács elmondta: "Az előleg normális, de azt javaslom, hogy várjon néhány napot, mielőtt befizeti. Tudja meg, mi a menetrend, hogy a szakemberek időben elkezdik-e a munkát... Ha a munka rendben elindult, kifizetheti az előleget." Egyes építtetők elhalaszthatják a fizetést az építkezés befejezéséig, de a leggyakoribb fizetési mód az a fizetési ütemterv alapján történik, amely tájékoztatja Önt arról, hogy a teljes költségvetés bizonyos százalékát a különböző szakaszok befejezése után kell kifizetni, miután az illetékes hatóságok ellenőrizték a munkát, és megbizonyosodtak arról, hogy a szabványos előírások szerint teljesítették. Egyes kivitelezők elsősorban a havi vagy heti fizetést részesítik előnyben anyagköltségeik fedezésére és az alvállalkozók, alkalmazottak kifizetésére. Egyes kivitelezők használják a visszatartást - egy pénzösszeg (általában a teljes építési költség 2–5%-a ), amelyet Ön, mint az ingatlan tulajdonosa, a projekt befejezését követő utolsó kijelentkezéséig megtart, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az építtető befejezi a munkát az elvrárt szinten.

Pál támogatja, hogy a felek üljenek le egymással és beszéljék meg a szerződés részleteit, a fizetési ütemtervet, mielőtt a szerződést mindkét fél aláírja, így mindkét fél elégedett lesz ezzel a folyamattal. Azt mondja: "Le kell ülni együtt, és elő kell állnia olyan tervvel, ami mindkettőjük számára megfelelő. Ha a munka csak egy hétig tart, örömmel elfogadom a teljes díjat, miután minden munka befejeződött. Ha hosszabb ideig tart, szívesen dolgozom azzal a tudattal, hogy rendszeres fizetést kell kapnunk minden elvégzett folyamat után. Az írásos szerződés megkötése a legjobb módszer a munkavégzésre,ha nem akarunk félreértéseket. "Nagyobb fizetések esetén a kivitelezők általában elfogadják a csekkeket és a banki átutalásokat is.

Ellenőrizze a szakember ismereteit az építési engedélyről és az építési előírásokról

A legtöbb felújítási projekt, nem igényel építési engedélyt. Kivételt általában azok az esetek jelentenek, amikor az átalakítás magában foglalja az épület külső szerkezetének megváltoztatását, vagy ha a ház védett objektum vagy természetvédelmi terület. Mindig érdemes felhívnia helyi hatóság tervezési irodáját, és ellenőrizni, hogy a projektjéhez szükséges-e engedély. Bár általában nincs szükség építési engedélyre, átalakításának meg kell felelnie az építési előírásoknak. Az építési engedélyek foglalkoznak az épületek fejlesztésével és azoknak a szélesebb közösségre gyakorolt ​​hatásával, például azzal, hogy a bővítés és az újjáépítés hogyan befolyásolja az utcai megjelenést, vagy egy irodaház átalakítható-e lakássá. Másrészt az építési előírások meghatározzák az esetleges felújítások tervezésének és kivitelezésének minőségét, biztosítják az épületet használók egészségét és biztonságát, valamint előírják az energiahatékonysági normákat és követelményeket, például az akadálymentes hozzáférést.

Függetlenül attól, hogy építési engedélyre van-e szüksége, be kell jelentenie a folyamatban lévő munkát, és ellenőrök jöhetnek, hogy figyelemmel kísérjék az építkezés előrehaladását, és biztosítsák, hogy azt a jogszabályoknak megfelelően hajtsák végre. A munka megkezdése előtt tájékozódnia kell az épület esetleges ellenőrzéséről, és egyeztetnie kell a kivitelezővel, hogy vegye fel a kapcsolatot a helyi hatóságokkal. A munka során az építőknek dokumentálniuk kell a munkafolyamatokat, ami bizonyítékként szolgálhat annak megerősítésére, hogy a munkát a megbeszéltek szerint elvégezték. Érdemes megjegyezni azt is, hogy ha a teherhordó falak lebontását tervezi, akkor statikus jelentésre lesz szüksége, amely meghatározza, hogy milyen munkát kell elvégezni.

Tapasztalt építőipari szakembernek ismerniük kell a legfrissebb követelményeket, arról, hogy miként alkalmazzák a projektet, és hogy a helyi hatóságok tervezési részlegei hogyan fogják kezelni őket - akár megismerkedhetnek azokkal, akiktől tanácsot kérnek.

Vigyázzon olyan szakemberekkel, akik nincsenek tisztában az építési engedély szükségességével - az előírások megsértése költséges bírságokkal járhat, és kénytelen lehet lemondani a folyamatban lévő munkákat. K. Lukács azt mondta: "Nagyon jól ismerem a helyi tervezőirodákat. Amikor az ellenőrök megérkeznek, köszönnek és kezet fognak, mert tudják, hogy jó munkát végzek. Az egész folyamat annál könnyebb. Az egyetlen probléma az, ha késések vannak. Mivel sokan úgy döntenek, hogy nem költöznek el, hanem a felújítás és átalakítás idején az ingatlanban laknak tovább - az ellenőrök egy hétre is leblokkolhatják a munka folytatását -, ki kell várni a következő szakasz kezdetét. Ilyen esetekben a magánellenőrök hasznosak lehetnek."

A felújítás befejezése előtt ellenőrizze, hogy a szolgáltató munkájában észlel-e hibákat

Az olyan projekteknél, mint a felújítások és átalakítások, különösen a nagyobbaknál, fennáll annak a lehetősége, hogy a folyamat során komplikációk lépnek fel. Ezek a problémák gyakran csak a munka elméleti befejezése és az építtető más munkaprojektekre való áttérése után jelentkeznek. Ilyen körülmények között érdemes olyan szakértőt alkalmazni, aki örömmel tér vissza az építkezésre, hogy folytassa munkáját és kijavítson mindent, ami a munka vége óta történhetett.

Egyes építők a felújítás befejezése után felmerülő problémákra az ingatlantulajdonosokkal kötött szerződésben rögzítik, hogy vállalják a hibák kijavítását, míg mások kevésbé formális megoldást kínálnak erre. K. Lukács elmondta: "Az én elvem az, hogy a teljes költség 5%-át az ügyfélnél hagyom, amíg minden probléma meg nem oldódik. Mindig lesz valami - és az ingatlantulajdonos előjoga megtalálni a problémákat és azonosítani őket - felelősségre vonni minket. Lehet, hogy a világ legjobb építője is hibázhat. Szóval adok nekik egy kis időt összeállítani egy listát a problémákról - befejezetlen díszlécek, színproblémák, bármi más. Általában egy hónap elteltével térek vissza, hogy megbizonyosodjak arról, hogy minden a megfelelő módon lett kijavítva. Ha mindez kész, akkor az utolsó kifizetést is megkapom."

Tudja meg, hogy a projektjére kiválasztott szakember hajlandó-e ilyen lehetőséget felajánlani. Ha a szakember hajlandó kapcsolatba lépni a korábbi ügyfelekkel korábbi munkája megtekintéséhez, akkor ez jó jel, hogy jó kapcsolatot ápol, büszke munkájára és garantálja, hogy a felmerülő problémákat nyomon követi és javítja. Egyes építők felajánlhatnak például öt vagy tíz éves garanciát munkájukra. Ha ez így van, akkor győződjön meg arról, hogy ez az írásbeli szerződés része. A biztosítással fedezett garancia több védelmet nyújt, mint egy általános garancia, ami gyakran csak valamivel több, mint a szakember szava - de ha sokéves tapasztalattal és elégedett ügyfelekkel rendelkező cégről van szó, akkor jó lehet, egy ilyen garancia.