Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Lépcső építése és gyártása
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Lépcső építése és gyártása

Szakértőre van szüksége a Lépcső építése és gyártása kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell
Miért érdemes szakembert keresni a Wilio segítségével?

A lépcsők gyártására szakosodott mesterek széles körének köszönhetően a Wilio kiválaszthatja az Önnek megfelelő szakértőt. Függetlenül attól, hogy prioritása az alacsony költség, a gyártási és szállítási sebesség, vagy a prémium anyagok használata, azonnal elkezdheti keresni a tökéletes mestert.

Biztosítanom kell anyagot a lépcsők építéséhez?

Nem. Alapértelmezés szerint a mester maga biztosítja az összes szükséges anyagot és szerszámot. Fából készült belső lépcső építése esetén az egyes részeket asztalosnak kell elkészítenie. A kültéri beton vagy kőlépcsők esetében a mester minden anyagot maga is beszerez, legyen szó tömbről, egymásba burkolt burkolatról vagy betonozásra szolgáló anyagról.

Milyen típusú lépcsők vannak a lejtés szempontjából?

A lépcső lejtése a lépcsőkarok szerint öt alapcsoportra oszlik. Azokat, akiknek a legalacsonyabb a dőlésszöge 10° és 20° között, rámpáknak nevezzük. A meredekebb lépcsőfokokat fokozatosan osztályozzák. Ezenkívül vannak olyan lépcsők, amelyek enyhék, közönségesek, meredekek vagy létrák, és amelyek a legmeredekebbek közé tartoznak, azaz 45–58°-os dőlésszöggel és 200–250 mm lépcsőmagassággal.

Külső lépcsőszerkezet (beton)

A terep előkészítése

A legelején előzetesen elő kell készíteni a lejtőt, hogy a feltárás mélysége legalább 15 cm, a lépcsőkar vastagsága legalább 10 cm legyen. A következő lépés az, hogy öntjük az erősítőszemcsét törött kőből, betonból vagy téglából. Mindig ajánlott 10 cm-rel több talajt ásni az első lépésben, hogy erősebb alapot építsünk.

Zsaluzat

Először is el kell helyezni a hosszanti lemezt egy előre elkészített lejtőn, de legalább 10 cm-re merőlegesen a lépcsőkar dőlésére a legvékonyabb ponton.

Ha a tábla túl keskeny, ajánlott két táblát csatlakoztatni, amelyeket a lépcsőház külső részéről rögzítenek. Ezt követően a táblát meg kell erősíteni úgy, hogy legalább három helyen csavarokat rögzítenek hozzá - az elején, a végén és a közepén. A második oldalsó zsaluzatlapot ugyanúgy kell felszerelni, ugyanazt a lépcsőszélességet és dőlést tartva, mint az első lemeznél. Ne feledje, hogy a vízmérték elengedhetetlen mindezekhez a tevékenységekhez!

A függőleges zsaluzatlapoknak pontosan olyan magasnak kell lenniük, mint az egyes lépcsőknek.

Beton öntése

Az ideális betonkeveréket a lépcsők öntéséhez standard módon 1 vödör cement, 4 vödör sóder és fél vödör víz arányban adják meg. Ha nincs keverője, mindenképpen vásároljon egyet. Ha nem tudja, hol és hogyan, akkor közvetlenül a Wilio -nál talál építőipari gépeket, és másnap megkezdheti a betonozást.

Ajánlatos a lépcső feltöltését mindig az alsó lépcsőtől kezdeni. Egy fából készült léc segítségével az egyes lépéseket simítják, hogy ne keletkezzenek légbuborékok, és a kar kompakt legyen. Minden lépést síkba kell simítani vagy kifelé enyhe lejtést kell készíteni. 

Leszerelés

Még akkor is, ha a beton néhány nap múlva eléri deklarált szilárdságát, ajánlatos legalább 1 hétig állni hagyni a zsaluzatot. Különösen ősszel és tavasszal. Semmi sem történik, ha a lépcsőt szórványosan meglocsolják vízzel, mert repedések keletkezhetnek a gyorsan kötő betonon. A néhány napos leszerelés után fokozni kell az óvatosságot a lépcső szélén, és nem szabad így megterhelni őket.

Belső lépcsőház építése (fa)

Fókusz és design

A fa belső lépcsők gyártásának első lépése az, hogy a lépcső felszerelési helyére kell összpontosítani. Mivel a helyiségek minden épületben eltérő módon korlátozottak, minden alakot és méretet befolyásoló tényezőt figyelembe kell venni. Ezért jól kell értékelni, hogy egy többágú, malom vagy csigalépcső ideális megoldás-e az adott helyen. A fókuszálás után a kialakítás jön, amelynek köszönhetően később lehetséges a kívánt alakú és méretű alkatrészek előállítása. A Wilio felületén több mestert találhat, akik falépcsőket gyártanak méretre, és ugyanakkor kiegészítő szolgáltatásokat is nyújtanak, például tájékozódást, szolgáltatást vagy 3D-s vizualizációt.

Egyedi fa elemek gyártása

A fókusz és a kialakítás alapján ezután értékelik, hogy a lépcső melyik részéből készül. Alapfelszereltségként elsőként fa oldalfalakat gyártanak, amelyeket a falakhoz rögzítenek. Az egyedi falépcsők gyártása következik. Végül, de nem utolsósorban korlátokat gyártanak, amelyek korlátokból és keresztlemezekből vagy rudakból állnak, amelyek fából, fémöntvényekből vagy más anyagokból készültek.

Összeszerelés

Szereléskor mindig fa oldalakkal kezdődik. Az oldallapokat az erre a célra tervezett csavarokkal közvetlenül a falhoz rögzítik, hogy ellenálljanak a nagy terhelésnek. Ezt követően a lépcsőfokokat alulról felfelé kell felszerelni úgy, hogy közvetlenül a rögzített oldalsó panelekre tapadjanak. A lépcső felszerelése után megkezdődhet a korlát felszerelése. A korlát oszlopai először, legalább két helyen vannak rögzítve - az alsó részben és a tetején. A legtöbb esetben három vagy több oszlopot használnak. Az így előkészített oszlopokhoz kapaszkodót rögzítenek, amely alá később keresztirányú lemezeket, rudakat vagy üveglapokat helyeznek.

Modern és ésszerű megoldások

Konzol lépcső

Ha érdekli a modern dizájn, és nem fél attól, hogy eltér az átlagtól, akkor a lépcsőház jó választás lehet. A csak a falba markolt lebegő lépcső megjelenése könnyen hat, és lehetővé teszi a lépcsőház megvilágítását.

Használja ki a lépcső alatti teret

Nem csak a kis házakban értékes minden négyzetméter. A lépcső alatti szabad terület sok esetben felhasználható valami extra megszerzésére. Mit szólnál egy extra cipőtárolóhoz vagy egy beépített könyvtárhoz? Sok lehetőség van. Csak fantáziára és jó építészre vagy tervezőre van szüksége, amelyet könnyen megtalálhat a Wilio felületén. Mindössze annyit kell tennie, hogy létrehoz egy megbízást, teljesen ingyen, és a szakemberek néhány percen belül elküldik Önnek az ajánlatokat.

A jelenlegi trend

A legújabb sláger a lépcsők területén manapság a tömör fából készült falépcsők és a tiszta fehér fal kombinációja, ill. a szilárd korlát. Egy ilyen kialakítás elegánsnak és egyszerűnek tűnik. Mint mondják, az egyszerűségben szépség rejlik, és ezzel az időtlen kombinációval biztosan nem ront el semmit.

Lépcsőtípusok felépítésük szerint

Malomlépcső

Ez a lépcső sajátos, a lépcsőfokok váltakozó lépcsőfokúak. Felépítésük miatt nagyon kevés helyet foglalnak el, ezért alkalmasak kis helyiségekhez. Leggyakrabban a házikóban, a tetőtér bejáratánál vagy a teraszon használják.

Kétkarú

Az ilyen típusú lépcsőknél a lépcsőfokok két részre vannak osztva, és azokon járni sokkal kényelmesebb, funkcionálisabb és biztonságosabb. Az ilyen típusú lépcsőket alapfelszereltségként használják a nagy alaprajzú lakásokban és a magasföldszinten, amelyek ablakai és ajtói más szobákba nyílnak.

Csigalépcső

Ez a típus az úgynevezett ívelt lépcsőkhöz tartozik, amelyek általában nagyon kevés helyet foglalnak el a többi típushoz képest. Elegánsan, szellősen néz ki, és az élő vagy reprezentatív terek dísze. Gyakran csigalépcsőt is használnak oldalsó vagy menekülési kommunikációs útvonalként.

Spirális lépcső

Ez alapvetően az ívelt lépcsők másik változata. Nevét az alakjáról, azaz a spirálról kapta. Ezt általában lépcsőháznak nevezik, amely tengelye körül több mint 360 fokkal forog, de lehet, hogy nem ez a szabály.

Lépcső kialakítása

A lépcsők kialakítása elsősorban a funkcionális követelményeken alapul. A szükséges méreteket befolyásolja az épület típusa, üzemeltetése, de az építészeti követelmények is. Új épületek esetében a lépcsőház kialakítása sokkal egyszerűbb, mint a rekonstrukciók esetében, ahol a korlátozó elem a lépcsőtér. A lépcső helyes kialakításának alapvető előfeltétele a formája. Az optimális lépcsőmagasságot 15 és 18 cm között határozzák meg alapfelszereltségként. A lépcsők szélessége általában körülbelül 30 cm. A lépcsőkar normális dőlése 25° és 35° között van (15 és 18 cm közötti lépcsőmagasságnak felel meg). A vállak szélessége családi házaknál legalább 90 cm, de megfelelőbb szélesség 100 cm. A Wilio tervezői és építészei széles körű tapasztalattal rendelkeznek ebben a tevékenységben. Tehát ne habozzon, és válassza ki a megfelelő szakértőt a Wilio segítségével.