Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Házi lift
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Házi lift

Szakértőre van szüksége a Házi lift kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Gyakran ismételt kérdések és válaszok a lakossági liftekről

Mennyibe fog kerülni?

A lift végleges telepítési költségét számos tényező befolyásolja. Az alábbiakban bemutatunk néhány paramétert, amelyek figyelembe veszik a lift árát:

  • A lift által kiszolgált emeletek (megállók) száma.
  • A használt gép típusa (kompakt kábeldob a tekercseléshez, kötéldob a csörlő feltekeréséhez, vontatási fej, hidraulikus kötél vagy vákuum).
  • A lift által haladt vágányok száma.
  • Az ajtónyílások száma a liftkocsiban.
  • Fülke mérete: standard méret (36 hüvelyk x 48 hüvelyk mély) vagy nagyobb fülke méretek.
  • Fülke belseje: Standard vagy opcionális egyedi utastér-belső fejlesztések.
  • Bármilyen más lehetőség, például magasított fülkék, elektromos kapuk, elektromos ajtók stb.

A befejezett projekt költségeinek másik nagy változója a lift építése. Az új házba épített lift ára általában minimális. A meglévő házba épített lift ára drámaian változhat a helyszín körülményeitől függően. Az építési költségek a minimálistól a magasabbig terjedhetnek. 

Mi a különbség a kábeldob, a vontatás, a pneumatikus vákuum és a hidraulikus hajtás között?

A legtöbb otthoni lift kábeleket vagy láncokat használ a kabin egyik szintről a másikra történő mozgatására, a különbség az, hogy ezeket a kábeleket vagy láncokat hogyan hajtják...

A hidraulikus egységek hidraulikus dugattyút vagy emelő segítségével összenyomják a kabinhoz csatlakoztatott kábelt, amely 2:1 löketaránnyal felfelé és lefelé mozgatja a fülkét.

Egyszerűen fogalmazva, amikor a dugattyú 1 lábat nyújt vagy visszahúz, a fülke 2 lábat mozog. A 2: 1 löketarány miatt nincs szükség emelőnyílásra, amint azt néhány kereskedelmi közvetlen hajtású felvonónál láthatja. A tekercselő dobegységekben a támasztó kábeleket egyszerűen egy nagy orsóra vagy dobra tekerik, hogy felfelé és lefelé mozdítsák a felvonót.

A hajtóegységek ellensúlyt használnak a felvonó súlyának kiegyensúlyozására. A motor egyszerűen lefelé mozgatja a súlyokat, miközben a fülke felemelkedik a kábelek vagy a láncok segítségével.

A pneumatikus vákuum egységek erős vákuumot használnak a lift felszívására a lift csövén keresztül. A rendszer mechanikus reteszelő mechanizmusok segítségével tartja a liftet minden emeleten. Ereszkedéskor az egység néhány másodpercig vákuumban kihúzza az egységet a reteszekből, majd a lift csak lefele lebeg a kívánt emeletre.

Egyéb különbségek: Az elmúlt években a nagy különbség a géptípusok között a lakástulajdonosok számára az volt, hogy a hidraulikus felvonók két olyan funkciót kínáltak, amelyek más lifthajtások nem tudtak. Ez megváltozott! Manapság minden háztartási lift alapfelszereltségben van felszerelve vészhelyzeti akkumulátor-leállító berendezéssel és változtatható sebességgel. A szabványos VVVF (változó fordulatszámú, változtatható sebességű) hajtások az emelőkön tekercselt dobokkal, és a meghajtás lágyítja az indításokat és leállásokat ... az érzés majdnem megegyezik a hidraulikus emelővel történő vezetéssel. Bár a VVVF hajtás vonó- és tekercselő dobokon viszonylag csendes, a hidraulikus egységek általában mégis a legcsendesebbek. 

Milyen garancia áll rendelkezésre?

A legtöbb otthoni liftgyártó két vagy három év korlátozott alkatrészgaranciát vállal.

Milyen belső tereket kaphatok?

Sok belső tér közül lehet választani. A felvonók alapfelületei általában melamin bevonatokat vagy befejezetlen keményfa furnérokat, például nyír, tölgy, juhar vagy égerfajtákat tartalmaznak. A fafajták lehetnek a következők: tölgy, cseresznye, dió, mahagóni, juhar, éger, kőris és így tovább. Végül hagyja, hogy a saját ízlése legyen az útmutató. Ha szabványos kabint választ, befejezetlen keményfa furnérral, akkor bármilyen színben festheti vagy lakkozhatja. Használhatja saját asztalosát is, és építészeti részleteket adhat hozzá az otthoni lift személyre szabásához. Van modern üveg lift megjelenésben is gondolkodhat.

Mi a lift szabványa?

Az épület és a helyszín előkészítése mellett minden benne van, amire szüksége van egy biztonságos és működőképes, megfelelő lifthez (beleértve a rakományt, a forgalmi adót, a telepítést, a liftvezérlők csatlakoztatását és az engedélyek díját). Kizárólag a lakástulajdonoson múlik, hogy szükség van -e kiegészítésre vagy fejlesztésre.

Milyen további liftek ajánlottak?

Bármilyen opciót választ, saját belátása szerint. Önön múlik, hogy milyen lehetőségek állnak a legjobban az Ön életmódja és lakberendezése szempontjából. A legfontosabb dolog annak biztosítása, hogy a lift mérete és jellemzői megfeleljenek az Ön igényeinek ma és a jövőben.

Mekkora legyen a lift?

Egy szabványos 36 x 48 hüvelykes (tiszta belső térrel rendelkező) lifthez, ahol minden ajtó ugyanazon az oldalon van, általában 52 x 56 hüvelyk mélységű belső akna szükséges.

Mennyi ideig tart a lift gyártása?

Miután az egységet gyártásba bocsátották a "jóváhagyott" felvonórajzok visszaküldésével a gyártónak, a gyártás 4-8 hétig tarthat. Egyes speciális megrendelésű modellek tovább tarthatnak

A teljes "jóváhagyás" megköveteli, hogy a lakástulajdonos vagy vállalkozó/építő és a felvonó projektmenedzsere ellenőrizze a felvonó minden méretét, és erősítse meg a felvonó összes jellemzőjét és választását. Mindezeket a választásokat a lift kék példányai dokumentálják, amelyeket "üzleti rajzoknak" neveznek. Ezután a "jóváhagyást" a lift építője, tulajdonosa és projektmenedzsere aláírja. 

Mennyi ideig tart a lift telepítése?

Ez a válasz a ház építésének vagy átalakításának előrehaladásától függ. Szerelőink gyakran képesek gyorsan elvégezni ezt a munkát, általában összesen 3-5 nap alatt. Nem kell azonban egymást követő napoknak lenniük, ha a helyszín előkészítésén olyan munka folyik, amely megakadályozza a felvonó befejezését, majd később visszatérhetnek.

Példák: csuklós felvonóajtók, befejezetlen fal- vagy falbevonatok, valamint a telefonszolgáltatás, amely nem áll készen. Ezenkívül a felvonót csak akkor szabad üzembe helyezni, ha azt egy helyi vagy állami felügyelő ellenőrizte és jóváhagyta. Magát az ellenőrzést általában az építési projekt végén végzik el, közvetlenül a helyi építésfelügyelő "végső ellenőrzése" előtt.

A felvonó telepítésének befejezése mellett minden, a lifttel kapcsolatos építési munkát (például elektromos berendezést vagy padlót) vagy a felvonóaknával szomszédos munkát el kell végezni, mielőtt megtervezzük az ellenőrzést.

Milyen mélynek kell lennie az aknának?

A legtöbb hazai lift megköveteli, hogy az akna 9”- 12” mély legyen az alagsor teteje alatt, de ez a lift stílusától, modelljétől és márkájától függ. Még akkor is, ha a túl mély mindig jobb, mint a túl sekély. 

Milyen méretű (lift és/vagy kabin) legyen a kerekesszékes lift?

Ez valóban a kerekesszék méretétől függ. A minimális ajánlott fülke mérete 36 x 48 hüvelyk mély. Láttuk azonban azt a tendenciát, hogy a kerekesszékek nőttek az évek során, így a nagyobbak jobbak, ha tolószékről van szó. A lift kódja lehetővé teszi, hogy az autó akár 15 négyzetméteres legyen. Ma a leggyakoribb fülke méretünk (akár kerekesszékes, akár nem) 15 láb négyzet, 40 hüvelyk széles és 54 hüvelyk mély. Ne feledje, hogy a felvonó mérete a kabin méretétől, gyorsaságától, a kocsiajtóban lévő nyílások számától és helyétől függően változik (sor, szemközti vagy 90 fokos oldalsó). Soha ne kezdje el az építést tervrajzok nélkül. Ez egy nagy hiba, amit túl gyakran látunk!

Gépház szükséges?

Igen és nem. Ez a hajtástípustól** és az adott helyzettől függ... részletesebb válaszért olvassa el a gépi felvonókra vonatkozó következő kérdésre adott választ.

Mekkora legyen a gépház?

Ez a típustól és az adott helyzettől függ ...

** A géppel ellátott szabványos dobdobos felvonók általában a legalacsonyabb szinten találhatók a felvonó oldalán, de az elhelyezés is nagyon rugalmas, és bizonyos alkalmazásokban a második vagy akár a harmadik emeleten is elhelyezhetők. A "kompakt oldalsó meghajtó"-nak csak egy 18 hüvelykes mély burkolatra van szüksége, amelyet "Machine Build Out"-nak neveznek a ház egyik szintjén.

** A fejtetőgépek, akár kötél, akár a tekercselő dob vontatója, nem igényelnek "gépházat". A felvonó vezérlő dobozának elhelyezéséhez - általában egy raktárban vagy műszaki helyiségben - csak 9 hüvelyk szabad magasságra van szükség a felső leszállás felett és a felvonón kívül. A gép csatlakozik a vezetősín tetejéhez, és a bejárati ajtóról működtethető, amely általában a lift bejárati ajtaja felett található.

** A hidraulikus felvonók általában 4 × 4” méretű gépterületet igényelnek, és szinte bárhol elhelyezhetők - általában pincében vagy garázsban (a környezeti hőmérséklettől függően). A zárható szivattyúegység és vezérlő használata lehetővé teszi számunkra, hogy az emelőberendezést raktárba vagy műszaki helyiségbe helyezzük anélkül, hogy szükség lenne egy "dedikált géptérre" (feltéve, hogy a NEC előírásoknak megfelelő helyes távolságok vannak megadva).

A pneumatikus vákuumfelvonókhoz nincs szükség motortérre. Csak 9” 'szabad magasságra van szükség, jól hozzáférve a vákuummotorokhoz és a felvonó tetején található kezelőszervekhez.

A telephelyi feltételek, a helyi emelőkódok és az építési kódok diktálják a gépigényt. 

Hogyan kell keríteni a falakat a lift alátámasztásához?

A keretezési követelmények az egyes felvonómodelleknél eltérőek. Általában egy tartóblokkot (pl. LVL oszlopokat) adnak hozzá egy liftfalhoz, hogy támogassa a lift szerkezetét. A támasz blokkolására vonatkozó követelményeket és részleteket a felvonó üzleti rajza tartalmazza.