Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Medence építés, medencék
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Medence építés, medencék

Szakértőre van szüksége a Medence építés, medencék kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Medence építése

Ki ne szeretne májustól októberig kedvére pihenni a medence mellett? Ki ne szeretne felfrissülni vagy úszni egyet, aztán jó érzéssel tovább folytatni a munkát, vagy legalább hagyni a gyerekeket játszani benne?

A medence már nem elérhetetlen, mivel a múltban az új technológiák és az egyszerűsített munka- és összeszerelési eljárások lehetővé teszik a medence megépítését megfizethető áron.

A medencéket a telepítés helye szerint külső és belső részekre osztják.

A fedett medencék megvalósítása bonyolultabb, és részletes projektmegoldást, valamint engedélyt vagy értesítést igényelnek az illetékes építési hatóságtól. Előnye azonban, hogy egész évben használják őket, de hátránya, hogy a működési és karbantartási költségek nagyon magasak, ezért a fedett medencék építése a legtöbb ember számára elérhetetlen. Célszerű a beltéri medence tervezését és kivitelezését szakértőkre bízni, mert a légcserére és a környezeti páratartalom megszüntetésére vonatkozó követelmények ismerete nélkül megoldhatatlan problémákat okozhat a medence és az egész ház működésében. A legmegfelelőbb megoldás, ha kapcsolatba lép a tervezővel, például alkalmazásunkon keresztül, és elkerülheti azokat a nagy problémákat, amelyeket akaratlanul okozhat.
Jelenleg a kültéri úszómedencék aránytalanul hozzáférhetőbbnek tűnnek, amelyeket a gyakorlatban is széles körben használnak. Az építési módszer és a vízkezelési módszer szempontjából alapvető információkat nyújtunk Önnek, hogy portálunkon keresztül megrendelhessen szolgáltatásokat és munkát.

Először is el kell döntenünk, hogy melyik módszert követjük

 • víz klórozása, adagolva, manuálisan vagy automatikusan,
 • vagy víz, só és elektromos áram

Először is nézzünk az ún "tengervíz" módszert.
Minden természetes folyamaton alapul. Ahhoz, hogy szép és tiszta medencéje legyen, három alapvető összetevőre lesz szüksége: víz, só és villamos energia.

A solinátor egy ötletes eszköz a medence vízkezelésére. Fő funkciója a medence sómolekuláinak lebontása és aktív klórrá alakítása. E folyamat során ózon és oxigén is képződik, amelyek ugyanolyan jótékony hatással vannak a víztisztaságra. Ez az elektrolízis folyamat az elektrokémiai reakcióból származó fertőtlenítőszerekkel védi a medencét a mikroorganizmusoktól. Bár a szolinátor nélkül használt medence sója gyengéden puhítja a bőrt és kimutatható antiszeptikus hatása van, nem fertőtleníti a medence vizét. A sónak nincs fertőtlenítő hatása.

A medencevíz fertőtlenítésének egyik leggyakrabban használt módja a klór alapú fertőtlenítőszerek. Ma még a szokásos kereskedelmi üzletek is széles választékot kínálnak a medence kémiájához. Fontos, hogy folyamatosan vigyázzon a vízre, különösen ellenőrizze a PH értékeket, mert könnyebb rendszeresen gondoskodni a vízről, mint drasztikus beavatkozást végezni annak romlása esetén, ami elszíneződésben vagy a medence szagában nyilvánul meg víz.

A kültéri vagy kerti medencék ma a leggyakrabban használt családi házak medencéi, ahol csak egy kis területet különítenek el erre a célra, és nem csak a tér funkcionális követelményeinek, hanem a ház kertépítészetének esztétikus kiegészítésére is képes megfelelni. A kerti medence tervezésekor javasoljuk, hogy vegye figyelembe az alábbiakat:

 • Milyen hely áll rendelkezésünkre,
 • Hogy a medencét mélyre vagy a talajszintre telepíthetjük,
 • Csatlakozás az energiához, különösen az elektromos áramhoz és a vízhez,
 • Kerti medence beszerzésére előirányzott költségvetés (beleértve a telepítést és a csatlakozást is).

Az alapvető paraméterek között figyelembe kell vennünk elsősorban azt a stratégiai döntést, hogy a medencét a földre helyezzük, vagy a földbe süllyesztve telepítjük.

Először is értékelnünk kell, hogy van-e elegendő helyünk, különösen, hogy a mérnöki hálózatok elosztása a tervezett térben fut-e vagy sem, és ha igen, lehetséges-e és különösen gazdaságosan áthelyezni őket. Ne felejtsük el értékelni nemcsak a föld alatti elosztást, hanem a föld feletti elosztást is, különösen az áramelosztást, de a fák létezését is, ezek látszólag előnyösek lehetnek a nyári napok árnyékolásában, de jelentős hátrányuk is lehet elfog. Elégtelen karbantartás esetén ez végzetes hatással lehet a medence vizének minőségére és tisztaságára, de különösen a medence és a medence vizének fenntartási költségeire.

A felszíni medencék a legolcsóbb alternatívák a szabadtéri medencék jelenlegi kereskedelmi piacán. Éppen ellenkezőleg, a hátrány a szezonalitás, azaz használatuk időbeli korlátozása. Jelenleg számos lehetőség van a felszíni medencék beszerzésére, és szolgáltatóink különféle lehetőségeket tudnak tervezni az Ön helyének megfelelően, valamint segítséget nyújtanak a telepítésben és az üzembe helyezésben. Csak egy sima és szilárd felületre van szüksége, valamint a hálózatra való csatlakoztatás lehetőségére.

Drágább, de tartósabb alternatíva a terepen elhelyezett úszómedencék. A telepítés helyének részletes és gondos kiválasztása mellett a medence típusát is meg kell választanunk az anyagszerkezet szempontjából. Alapvetően három alapvető típus létezik:

 • Tégla medencék
 • Kerámia vagy üvegszálas úszómedencék
 • Rozsdamentes medencék

Továbbra is szükség van a medence kiválasztására a vízszűrési módszer szerint, alapvetően két lehetőség áll rendelkezésre. Ezek vagy árapálymedencék, vagy skimmermedencék. A skimmer vízszintes szennyeződésgyűjtő, amely a medence szivattyúzási rendszeréhez van csatlakoztatva. A medencevíz szivattyúzásának minden módjának megvannak az előnyei, de hátrányai is. A mi körülményeink között gyakrabban használnak skimmer medencéket, mert egyrészt körülbelül 25%-kal olcsóbbak, de az üzemeltetésük és karbantartásuk is könnyebb.

Tégla medencék
A tégla medencék vasbetonból készült, vízálló szigeteléssel ellátott monolit szerkezetek. A felületkezelés kerámialapokból készülhet, tetszés szerinti színárnyalattal. Alternatív megoldásként lehetőség van a geotextília és a felső nehéz medencefólia legalább 1,5 mm vastagságú nyújtására a bélelt betonra. Építésük során nagyon könnyű elérni a kívánt formát, különböző lépcsőket vagy a medence bejáratait, vagy akár különböző mélységeket elérni a vevő egyedi igényei szerint. Gondolkodni kell azon, hogy hová helyezzük a skimpert, vagy hogyan fogjuk felépíteni a túlcsorduló síkokat. A túlfolyó medencék esetében nagyon pontosnak és következetesnek kell lenni a síkok és lejtők építésében, mert a későbbi módosítások már nagyon bonyolultak. A skimmerrel ellátott medencék esetében viszont figyelembe kell vennünk a szivattyú és a szűrés jövőbeni elhelyezkedését, hogy ezek az eszközök védve legyenek az időjárástól.

Kerámia vagy üvegszálas medencék
A medence testét a gyártó mérésre készíti, és az egész építési területre viszik. Itt egy előre elkészített ásatásban szerelik fel, általában daruval. Ezért érdemes véleményt választani erről. A helyszínnek elérhetőnek kell lennie ezzel a daruval, és nem akadályozhatja az elektromos vezetékeket. A medencetestet lapos beton felületre kell helyezni, amelynek paramétereit a gyártó határozza meg a vízmennyiségtől és ezáltal a megtöltött medence súlyától függően. Miután a medencét egy előkészített alapra helyezték, még mindig száraz betonnal betonozzák annak érdekében, hogy a medence esetleges kiürítése után át lehessen vinni a terep terhelését. Végül csempe kerül a medence köré, akár betonból, akár fából, ezáltal kiküszöbölve a szennyeződés bejutását a medencébe. Kerámia burkolólapok felszerelésekor nagyon fontos, hogy csúszásgátló módon készüljenek. A medence megfelelő kiegészítője a kerti zuhany, amely szintén csökkenti a szennyeződések medencébe jutását.

Rozsdamentes medencék
Előállításuk és összeszerelésük módja megegyezik az előző ponttal, a különbség a medence súlyában van, és ami még fontosabb, az ára legalább kétszer magasabb. Előnye a higiénikusabb működés és a medencevíz minőségének könnyebb karbantartása.

Az itt felsorolt ​​összes típusú medence kiegészíthető olyan eszközökkel, amelyek javítják a használat kényelmét, különösen:

 • ellenáram, amely intenzív úszást tesz lehetővé még kisebb medencékben is,
 • hőszivattyú a víz melegítésére, amely áprilistól októberig meghosszabbíthatja az úszási szezont,
 • a tetőfedésel megvédhetnek minket a szennyeződéstől, de megakadályozhatják a háziállatok nem kívánt látogatását is.