Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Medencetisztítás
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Medencetisztítás

Szakértőre van szüksége a Medencetisztítás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

A medence karbantartása fontos. Tudja, hogy kell bánni vele?

Ön azon szerencsések közé tartozik, akiknek van medencéje otthon? Akkor valószínűleg azt szeretné, hogy gyönyörűen tiszta és minden nap úszásra kész legyen. Csak akkor lesz, ha rendszeresen vigyáz rá. Hogyan kell kinéznie az ilyen medence karbantartásának, hogy a benne lévő víz kristálytiszta maradjon? Eláruljuk, és megosztunk néhány tippet és trükköt, amelyek segíthetnek.

Fontos a rendszeres vízvizsgálat

A nyári hónapokban legalább egyszer, de lehetőleg hetente kétszer ajánlott ellenőrizni a medence vizét. A hidegebb hónapokban, ha még mindig használja a medencét, akkor hetente egyszer. A könnyen hozzáférhető teszteknek köszönhetően megtudhatja a víz pH-értékét.

A víz pH-értékének ismerete fontos, mert meg tudja állapítani, hogy a vizes oldat savas, semleges vagy lúgos. Az ideális pH 7,2 körül van. Ha a víz értéke 7, akkor semleges. A 7-nél kisebb értékek a növekvő savasságot, a 7-nél magasabb értékek pedig a lúgosságot jelzik.

Az alacsony pH-értékű víz korróziót okoz a medence fém részeiben (beleértve a rozsdamentes acélt is), kimossa a medence bélésének ízületeit, növeli a klórfogyasztást, irritálja a bőrt és a szemet. A magas pH-értékű víz lerakódásokat, zavarosságot, alacsonyabb klórhatást okoz, és irritálja a szemet is. Ugyanakkor a pH -érték jelentősen befolyásolja az alkalmazott fertőtlenítőszerek oldhatóságát és hatékonyságát.

Vegyen fel egy skimmert

A skimmer minden medence része kell, hogy legyen, mert ennek köszönhetően a medence mindig tiszta és nem tartalmaz jelentős szennyeződéseket. Közvetlenül a felszínen gyűjti össze őket, mielőtt az aljára süllyednek, így megakadályozva az algák és mikrobák képződését. Ez a medence szűrésének egyfajta durva előszűrője. Ne feledje azonban, hogy csak akkor működik megfelelően, ha magassága megegyezik a víz szintjével. Az alacsony vízállás "felrobbanthatja" a skimmert, és fordítva, ha magas, akkor előfordulhat, hogy a skimmer nem működik megfelelően. 

Használjon szolinátort

A szolinátor vagy akár a klórozó egy ötletes eszköz a medence vizének kezelésére. Fő előnye, hogy a medence sóját aktív klórrá bontja. Ez azonban nem olyan, mint az általánosan értékesített klór, amely veszélyes vegyi anyag. A szolinátorral olyan vizet kap, amely nem szagol, nem ízlik sósan, nem szárítja ki a bőrt vagy a hajat, és kíméletes a testhez.

Az ózongenerátor is jó

Célszerű megvásárolni egy ózongenerátort is, amely természetes módon tisztítja és fertőtleníti a vizet. Ez olyan mértékben, hogy 60-90%-kal csökkenti a klór és más medencei vegyszerek használatának szükségességét. Az ózon nagyon hatékony oxidálószer, amelynek hatékonysága nagyságrenddel magasabb a klórozáshoz képest. Alkalmazása után a víz ragyogóbb és kellemesebb. Ezenkívül a szerves anyagok ózon általi oxidációja javítja a szűrés hatékonyságát. Ezenkívül az ózongenerátor könnyen karbantartható, mivel hangjelzéssel vagy az LCD kijelzőn megjelenő üzenettel figyelmeztet, ha a lámpát ki kell cserélni.

A medence szűrése nélkül ez nem lehetséges

A medence szűrése nélkül elfelejtheti a tiszta, kiváló minőségű és egészséges vizet, még akkor is, ha vízkezelő vegyszereket használt. Fontos, hogy a medence szűrése mindig tiszta legyen. Ezért legalább kéthetente egyszer ki kell öblíteni, és legkésőbb kétévente ki kell cserélni. Azt is megtudhatja, hogy a szűrőket meg kell tisztítani azzal, hogy a medence alján lévő lefolyó eltömődött, a víz lassan áramlik a tömlőn, és szokatlan szag árad a medencéből. 

Ellenőrizze a medence állapotát is

Nem csak a medence vizét kell rendszeresen ellenőrizni. Maga a medence is megérdemli a figyelmet. Győződjön meg arról, hogy nincs repedés a medence padlóján vagy falán. Ügyeljen arra is, hogy ne találjon rozsdás foltokat. Ha bármilyen apró problémát talál, ne vegye félvállról, hanem azonnal kezdje el megoldani. Egy kis probléma észlelésével és kijavításával elkerülheti a nagy problémákat, amelyek javítása sokkal többe kerülne.

Nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő téliesítésről

A medence megfelelő karbantartásának szerves része a téliesítés. Ezt akkor kell elvégezni, amikor az éjszakai levegő hőmérséklete még nem esik fagypont alá, és a víz hőmérséklete 10 és 15°C között van. A medence csak megfelelően végrehajtott téliesítése garantálja hosszú távú és problémamentes használatát, és nagyon megkönnyíti az üzembe helyezést. A részletes téliesítési eljárást azonban nem írjuk le, mert ehhez egy teljes cikkre lenne szükségünk.