Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Mérnöki hálózat
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Mérnöki hálózat

Szakértőre van szüksége a Mérnöki hálózat kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Gyakran ismételt kérdések

Mik azok a mérnöki hálózatok?

A mérnöki rendszereket a földalatti és a föld feletti elosztórendszerek összességének tekintjük, amelyek a szükséges árucikkeket, például vizet, gázt vagy áramot juttatják a háztartásba. Ez magában foglalja a csatornázást, az internetet és a távközlési hálózatokat, sőt a kijáratot is. Ezek az elemek szükségesek minden háztartásban - ugyanis ki szeretne például víz nélküli házban élni? Mégis vannak olyan helységek, ahol a nyilvános terjesztés elérhetősége nem magától értetődő. Ha a közvízellátáshoz vagy a szennyvízcsatornához való csatlakozás nem reális, alternatív megoldást kell biztosítani.

Melyik vezeték telepítése a legfontosabb?

A nyilvános hálózatok elérhetőségével kapcsolatban elmondhatjuk, hogy a legkritikusabbak a villamos energiához és a gázhoz való kapcsolódások. Míg a közüzemi vízellátás hiánya esetén megoldható az ivóvízellátás kút fúrásával, és a közcsatornát is pótolhatjuk pótcsatornával vagy háztartási szennyvíztisztítóval, addig az elektromos csatlakozás nélküli földterület nehezen tekinthető beépíthető teleknek. A nyilvános gázvezetékre való csatlakozás lehetősége nélküli földterület nem ritka. Természetesen ebben az esetben is van alternatíva, de az ilyen ingatlan tulajdonosának meg kell barátkoznia azzal a gondolattal, hogy a gázkazán fűtést egy másik, gyakran drágább megoldás váltja fel.

Meddig tart a mérnöki hálózathoz való csatlakozás telepítése?

A mérnöki hálózatokhoz való csatlakozás a projektdokumentáció része, amely szükséges az építési engedély kiadásához. Az építésügyi hatóságnak döntő szava van a csatlakozási javaslat jóváhagyásában. A közüzemi hálózatokhoz való csatlakozást ezért az építkezés megkezdése előtt meg kell oldani, és célszerű erre elegendő időt szánni - a csatlakozás megoldása időigényes lehet, mivel figyelembe kell venni az egyének várakozási idejét. Általában 30 nap áll rendelkezésükre a véleményezéshez. Az egész folyamat a körülményektől függően 2-3 hónapot vehet igénybe. Bizonyos esetekben lehetőség van expressz eszközök beszerzésére felár ellenében.

Szükségem van szakemberre a mérnöki hálózatokhoz való csatlakozás megoldásához?

A mérnöki hálózatokhoz való csatlakozás első és alapvető pontja az, hogy csatlakozási feltételeket kérjen az egyes hálózati rendszergazdáktól, például vízműtől, erőműtől vagy benzinkúttól. Ehhez a feladathoz nincs szükség képesítésre, ezért megteheti saját maga. Ha például egy régi ház helyére épít, és csak csatlakoztatnia kell az épületet egy meglévő csatlakozáshoz, akkor a helyzet meglehetősen egyszerű lehet, és ez a tény meghatározható az épület földterületre történő telepítésének projektjében. Azonban gyakran bonyolultabb esetek fordulnak elő. Mint az építkezés legtöbb területén, a leghatékonyabb megoldás egy átfogó projekttervezés, amelyet egy szakértő elvégezhet Önnek. Magát a mérnöki hálózati projektet az erre felhatalmazott személynek kell elkészítenie. A szakember ismeri a földterület hálózati mérnökhöz való gyors, gazdaságos és hatékony csatlakoztatásához szükséges eljárást.

Ki végez mérnöki projekteket?

Ha építése megvalósításához egy építőipari vállalatot bérel fel, az felajánlja a teljes folyamat felszerelését a projektdokumentációtól a jóváhagyásig. Természetesen az árban a mérnöki hálózatokhoz való csatlakozás projektje és azok későbbi megvalósítása is benne lesz. Ugyanakkor számos kisebb vállalkozó is árulja szolgáltatásait, akik általában ideális választások lehetnek önálló építkezés esetén. Forduljon tervezőjéhez vagy építészéhez, vagy vegye fel a kapcsolatot a Wilióval, ahol a legjobb szakértőket találja meg, kiváló áron.

Miért érdemes a Wilióhoz fordulni, ha hálózatépítési szakembert keres?

A mérnöki hálózatok képzett tervezői Magyarország minden szegletében megtalálhatók. Egyszerűen megtalálhatja a megfelelő mesterembert, ha megad egy kérést a Wilión, és megvárja a környékbeli szakemberek ajánlatait. A mérnöki hálózatok tervezésénél a sebesség, a hatékonyság és a megbízhatóság az első helyen áll, valamint fontos a korábbi ügyfelek véleménye is. A Wilio felajánlja ezeket Önnek, az egyedi ajánlatok összehasonlításának lehetőségével, valamint az Ön igényeinek megfelelő szakértő kiválasztásával. Ez sok időt és energiát takarít meg Önnek.

Mi kell a mérnöki hálózatok csatlakoztatásához?

Azok a dokumentumok, amelyeket az egyes hálózati rendszergazdáknak dokumentálniuk kell, általában egyediek, ezért a legjobb, ha közvetlenül a szállító webhelyén tájékozódik róluk. A csatlakozási kérelem közös mellékletei a kataszteri térkép, a tulajdoni lap, a tulajdonostársak hozzájárulása és a projekt dokumentációja. A projekt kidolgozásához a tervezőnek szüksége van adatokra a mérnöki hálózatok helyzetéről és magasságáról, méreteiről és típusáról, valamint a csatlakozási pontok hálózati rendszergazdák általi jóváhagyásáról is. A szakértő szívesen segít Önnek ezen és más szükséges dokumentumok megegyezéses feldolgozásában is.

Mennyibe kerül egy mérnöki hálózati projekt?

A mérnöki hálózati projekt fejlesztésének ára egyedi, és sok tényezőtől függ, de elmondhatjuk, hogy több tízezer forint nagyságrendű. Azt is figyelembe kell venni, hogy a költségek nemcsak magának a projektdokumentációnak az árát fogják tükrözni, hanem az adminisztrációs díjakat és a hálózati rendszergazdák véleményének díjait is.

Mit tartalmaz a mérnöki hálózati projekt

Víz

Mint már említettük, a ház vízellátása esetén két lehetőség adódik - a nyilvános vízellátáshoz való csatlakozás vagy a saját kút használata. A helyi vízmű nyilatkozata megmondja, hogy a föld hatékonyan csatlakoztatható-e a meglévő hálózathoz. Ha igen, aláírják a közvízellátáshoz való csatlakozási szerződést, és Ön lesz a csatlakozás tulajdonosa. Ellenkező esetben a kutak, valamint az ivóvíz és a szolgálati víz forrásának fúrásával foglalkoznak. Gyakran találkozunk mindkét alternatíva kombinációjának használatával. Ha ezt az alternatívát fontolgatja, fontos megjegyezni, hogy ezt a két vízforrást soha nem szabad összekötni.

Szennyvíz

A szennyvizet a hatályos előírásoknak megfelelően le kell vezetni. A vízellátással ellentétben, ahol az alternatív forrás használata a tulajdonos döntése szerint történhet, a hulladék ártalmatlanítása esetén a városi vagy a települési szennyvízcsatornához való csatlakozást a törvény biztosítja - mindaddig, amíg természetesen ez a lehetőség fennáll . A csatlakozási pontról a hálózati rendszergazda dönt, amely általában a vízmű. Azokon a területeken, ahol nincs csatornahálózat kiépítve, a földtulajdonosnak biztosítania kell a szennyvíz ártalmatlanítását vagy tárolását. A leggyakoribb megoldás ebben az esetben egy cesspool - vízálló tartály a szennyvíz tárolására. Az olajteknő tartalmának szabadba történő kibocsátása természetesen tilos, ezért ennek a lehetőségnek a mérlegelésekor figyelembe kell venni az utólagos karbantartás és a tartály tartalmának ártalmatlanításának idejét és költségét. Kevésbé használt, de ökológiai megoldást jelent a háztartási szennyvíztisztító telep kialakítása, amely mechanikus, biológiai vagy kémiai módszerekkel kezeli a vizet. A tisztított vizet ezután ugyanúgy le lehet vezetni, mint az esővizet. Hátránya egy ilyen konstrukció bonyolultsága és külön építési engedély szükségessége.

Gáz

A nyilvános gázvezetékhez való csatlakozáshoz el kell küldeni a csatlakozási kérelmet, alá kell írni a szerződést, majd létre kell hozni a projektdokumentációt, amelyet a gázszolgáltatónak jóvá kell hagynia. Ha az önkormányzatban nem vezetnek be gázvezetéket, akkor egy másik fűtési módszert kell biztosítani. A megújuló energiaforrások iránti növekvő érdeklődés miatt azonban jelenleg sok építész saját kezdeményezésére választ alternatív módszereket.

Elektromosság

Az elektromos csatlakozás tervezésénél célszerű legalább nagyjából tudni, hogy milyen elektromos készülékeket fog használni. Attól függ, hogy mennyi energiát kell használnia. Ennek alapján egy tervet készítenek és elküldenek az áramszolgáltatónak a kérelemmel együtt. A pályázat jóváhagyása és a szerződés aláírása után csatlakozhat a hálózathoz.

Bekötőút

Sajátos, de nem kevésbé fontos mérnöki hálózat. Földvásárlás előtt tanácsos megbizonyosodni arról, hogy a bekötőút állami tulajdonban van-e - különben bonyodalmak merülhetnek fel a magánterületen keresztül történő hozzáférés kezelésében. Lehetséges megoldás az átkelési és áthaladási jog, vagy a telek tulajdonjogának megállapítása.

Egyéb

Egyéb mérnöki hálózatok közé tartozik például az internet és a telefonvonal.