Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Mobilgarázs
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 442 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Mobilgarázs

Szakértőre van szüksége a Mobilgarázs kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Mobilgarázsok

Ismerősen hangozhatnak az olyan garázsokkal kapcsolatos szavak, mint a „moduláris”, a „hordozható” vagy a „panel”. A "moduláris" és a "hordozható" kifejezéseket az előregyártott garázsok típusainak leírására használják.

Amikor egy előregyártott garázst "modulárisnak" neveznek, ez gyakran azt jelenti, hogy több előre legyártott, nagyobb "modul" formájában érkezik a helyszínre, amelyek a szállítás után végleges összeszerelést igényelnek. Ez a garázs lehet emeletes külön tetőtérrel, dupla garázs, vagy valami még nagyobb.

A "hordozható" garázsokat általában teljesen összeállítják. Szállításkor egyszerűen a kívánt helyre kerülnek. Ha szükséges, később szétszerelhetők és áthelyezhetők egy másik helyre.

Mind a "moduláris" garázsokat, mind a "hordozható" garázsokat általában kész alapokra helyezik, például tömörített kavicson. Ha a megfelelő garázs keresése közben találkozik a "hordozható", a "moduláris" vagy a "panel" kifejezésekkel, biztos lehet benne, hogy mindhárom alkalmas arra, hogy egy jó és minőségi garázst szerezzen!

Ebben a blogbejegyzésben tisztázzuk a "mi az az előregyártott garázs" kérdéssel kapcsolatos összes kétértelműséget, és egyidejűleg öt előregyártott garázstípust hasonlítunk össze.

Mi az a mobilgarázs?

A mobilgarázst a gyártó teljesen vagy részben összeszerelte, mielőtt a helyszínre szállította. Méretétől függően a garázs felépítése és alkatrészenként történő szállítása lehetővé teszi a helyszínen történő gyors és könnyű elhelyezését. Röviden, az előregyártott garázsok előre legyártott, hordozható kivitelek, amelyek lehetővé teszik az időhatékony és egyszerű helyszíni szállítást és összeállítást.

Mik a mobilgarázsok előnyei?

Az elmúlt években a mobilgarázsok Magyarország egész területén ezrek számára bizonyultak tartós megoldásnak. A moduláris garázsok különösen előnyösek azok számára, akiknek a házában nincs garázshelység vagy külön garázsépület. Íme néhány további előny, amelyek arra késztetik a háztulajdonosokat, hogy egy előregyártott garázst vásároljanak és azt házhoz szállítsák!

Megfizethetőség

Az előregyártott garázsok rengeteg pénzt takarítanak meg Önnek, különösen, ha egy moduláris garázskészlet mellett dönt. A modulos garázsok kevesebb pénzt igényelnek, mint a hagyományos garázs építésének költségei.

Testreszabás

Ezek a garázsok sokféle stílusban és anyagban kaphatók, Ön szabadon válogathat! Lehet egy garázs egyszerűen "polcról leemelt" vagy újratervezett. Megjegyzés: minél több az egyéni igény, annál nagyobbak lesznek a végső költségek.

Időhatékonyság

Ahelyett, hogy hónapokat várna a garázs megépítésére, egy előregyártott garázs napok alatt az otthonába kerülhet!

Környezetbarát

Az előregyártott garázsok környezetbarátabb választás, mert kevesebb hulladékot termelnek - az egyik garázsból megmaradt anyag felhasználható a másikhoz.

Most nézzük meg közelebbről az előregyártott garázsok néhány típusát. Ne feledje, hogy a tartósság és a minőség kulcsfontosságú tényezők, amelyek elengedhetetlenek az Önnek legjobb előregyártott garázs kiválasztásához!

A mobilgarázsok típusai

Teljesen felépített garázs egy autó számára

Ez a klasszikus előregyártott, előreépített garázs. A mobilgarázst egy autó számára úgy terveztek meg, hogy abban bármely normál méretű jármű vagy teherautó elférjen. Olyan padlója van, amelyet nagy terhelésekre terveztek. A nehéz terhelésekhez igazított nehéz padló évekig tartó tartósságot jelent, miközben csökkenti a garázs általános költségeit - drága alapozás nélkül. Fontos, hogy a választásnál ne csak az jármű méretét, hanem a garázsban tárolt eszközei helyigényét is figyelembe vegye.

Dupla garázs két darabban kiszállítva

A mobilgarázsok sok lehetőséget kínálnak! Ha az egyik nem elég nagy, vagy ha Ön több járművel is rendelkezik, akkor a dupla szélességű garázs a megfelelő választás! Az ilyen típusú előregyártott garázsok elég nagyok ahhoz, hogy több jármű befogadására is alkalmasak legyenek. A garázs két modulból áll, amiket azután a helyükre illesztenek. A járműtárolás mellett ez a dupla kialakítás műhelyként vagy szervezett raktárként történő használatra is ideális! A dupla széles garázsok nagy szilárdságú padlóval és rétegragasztott gerendákkal is készülnek.

Fém mobilgarázskészlet

A mobilgarázsok közül ez a DIY változat, a "barkácsolós", ami azt jelenti, hogy az összes alkatrészt leszállítják, majd Ön maga építi fel a garázst. Azonban a fém mobilgarázsok teljesen előre összeszerelve is megrendelhetők. A fém mobilgarázsokat akkor is könnyű felépíteni, ha az önszerelést választja. Itt figyelembe kell vennie a garázs építéséhez szükséges többletidőt is. Ezek a garázsok az egyik legolcsóbb lehetőség! A fémgarázsok a tűzállóságukról is ismertek, és praktikus megoldást jelentenek az Ön járművének a tárolására!

Garázskészlet gerendákból

Első olvasatra talán nem szívesen állítatna fel egy garázst fagerendákból. De ne riadjon vissza az elnevezéstől! A fagerendákból készült garázsok ugyanabba az építési családba tartoznak. Ezek az előregyártott garázsok szintén önállóan összerakhatók. A gerendából készült garázsok úgy néznek ki, mint egy fészer. Az épületet faoszlopok támasztják alá, amelyeket az alapokhoz kell rögzíteni. Ezeknél a garázsoknál a fémkapu a legnépszerűbb, de vannak más lehetőségek is. A padló gyakran beton.

Mobilgarázs három autó számára

Ha a dupla nem elég, válassza a triplát! A moduláris garázsok sokféle méretben kaphatók. Egy, három autó számára gyártott garázs bőséges teret kínál a járműveinek, traktorainak, motorkerékpárjainak és egyebeknek! A dupla garázshoz hasonlóan az előregyártott tripla garázst is három darabban szállítják, majd a helyszínen összeállítják. Tartós padlózattal készülnek, amely elég erős járművek, motorkerékpár vagy egy fűnyíró támogatásához. A mobilgarázsok sokféle méretben kaphatók (a piacon négy autó számára is található garázs).

Két követelmény a mobilgarázsok esetében

Amikor egy új kültéri raktárépületbe - egy mobilgarázsba - fektet be, szükséges, hogy a garázs megfeleljen két alapvető követelménynek.

1. Az első a sokoldalúság. A garázs elég lesz-e ahhoz, hogy Ön hosszú távon biztonságban tudja benne a járműveit és egyéb dolgait?

2. Azt szeretné, ha az előregyártott garázs hosszú távú megoldást jelentsen. A választott moduláris garázs elég ideig ki fogja bírni?

Néhány dolgot figyelembe kell venni a terve kidolgozása során:

1 - Járműtárolás: Hány járművet tervez tárolni a garázsban?

Ez elsőre egyszerűnek tűnhet - ha 2 autója van, akkor 2 parkolóhelyet szeretne, igaz? Egy másik szempont, amit figyelembe kell venni, a járművektől eltérő felszerelés. Ez magában foglalhatja az utánfutókat, quadokat, a fűnyírókat vagy más kerti gépeket. Szerencsére kevesen vásárolnak garázst anélkül, hogy belegondolnának, hány járművet is akarnak abban tárolni.

2 - Hobbi helység: Mennyi extra helyet szeretne a garázsban a jármű leparkolása után?

Sokan úgy gondolnak egy garázsra, mint egy helyre, ahol egy nagy íróasztal található, a szekrényekben vagy a falon rengeteg hely van a szerszámoknak. De ha egy munkaasztalra is szüksége lesz a garázsában, akkor ezt is figyelembe kell vennie a tervezés során.

Mi történik, ha nem gondol előre az extra helyre?

Képzelje el, hogy az autóját leparkolja a garázsban, és nem hagy helyet a munkaasztal számára. Hirtelen azt tapasztalja, hogy szerszámai veszélyesen közel vannak az autójához, szinte hely sincs a valódi munkához!

Ha többet szeretne megtudni a mobilgarázs optimalizálásáról, olvassa el a cikkünket az előregyártott, tetőteres dupla garázsokról!

3 - Tárolóhely: Szüksége van további oldalsó helységre vagy tetőtérre?

Ez az asztalhoz vagy a más eszközhöz hasonló kérdés. A garázs tetőterében kialakított tárolóhelyek vagy más kis területek nagyszerű módjai a tárolásnak!

4 - Méretek: Tehát mennyi helyre lesz szükségem?

Az átlagos méretű autók, kisbuszok és terepjárók esetében kövesse az alábbi utasításokat:

 

1 autó: a garázs szélessége 3.5 - 4 m
2 autó: szélesség 8-10 m
 3 autó: 10-12 m

Ha Ön úgy tervezi, hogy egy kisteherautót vagy egy nagyobb járművet parkol a garázsban, akkor minden egyes szakaszhoz hozzá kell adnia további 0,5 m-t! Ezek a méretek elegendő helyet jelentenek az átlagos járművek parkolásához, az ajtók kinyitásához stb. De nem teszik lehetővé sok kiegészítő felszerelését és tárolását.