Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Műanyag ablak, nyílászáró
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 440 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Műanyag ablak, nyílászáró

Szakértőre van szüksége a Műanyag ablak, nyílászáró kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók17 396 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Tamás Gábor B.

Egyéni vállalkozó
Budapest
5,0
Szobafestő, festő

Üdvözlöm, sikerült már szakembert találnia? A csapatommal mi tudnánk vállalni a munkát, állapotfelméréssel és árajánlattal! Berényi Tamás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Ferenc L.

vállalat
Budapest
4,9
Szobafestő, festő

Üdvözlöm!Több mint 20 év szakmai tapasztalattal rendelkezem mint szobafestő mázoló és tapétázó.Ezen felül,hogy a munkám érvényesülni tudjon szinte az összes rokonszakmát elsajátítottam.Így teljeskörű minőségi szolgáltatást tudok nyújtani.A munkám egyben a hobbim is.Szeretem a kihívásokat.Egyedei megvalósítás számomra inspiráló.Minőségi szerszámokkal dolgozom.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

László C.

Egyéni vállalkozó
Gödöllő
4,9
Szobafestő, festő

Sziasztok 4-5 fős csapatommal foglalkozunk.... Lakás felujitasal ,ha érdekel vagy tudsz rá igényt jelezd 🙂 Belső külső munkák illetve szerkezet lakatos munkákat is vállalunk és bontásokat :) Amiket vállalunk.... Szerkezet lakatos munkák... - tolókapu,úszókapu csinálás - szerkezet hegesztések - fém festés...stb... Belső munkák ... - gletelés,festés - gipszkartonozás - kisebb burkolások - parkettázás - nyílászáró csere(felújítás) - kisebb falazások Kinti munkák... - térkövezés (szegélyezés) - betonozás (lépcső betonozás ) -szigetelés dryvit színezés - kerítés építése (festése) - tető javitás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Gergely C.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,8
Szobafestő, festő

Fiatalos, csapat vagyunk. Rendezetten, tisztán dolgozunk. Igényes, szép munkát végzünk. Számlaképesen dolgozunk. Vállaljuk házak, lakások külső és belső teljes vagy részleges felújítását. Bútor össze szerelést. Javítási munkálatokat. Bontást, törmelék (sitt) elszállítást. Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot !

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Marianna S.

vállalat
Délegyháza
4,7
Szobafestő, festő

Számlaképesen 20 év tapasztalattal vállalunk lakásfelújítást. Ingyenes helyszíni felmérést árajánlat készítést Budapest és Pest megyében. Egyéb megyékben külön megbeszélés alapján Magánszemélyeknek es közületeknek egyaránt, referencia munkákkal a legmodernebb teknológiákkal. Igény szerinti anyagbeszerzéssel házhoz szállítással. Amit vállalunk : Festés-mázolás munkák Gipszkartonozás Bontás ( sitt szállítással is) Hideg-meleg burkolás (járolap, csempe,parketta, szőnyeg) Nyílászárok beépítése Homlokzati hőszigetelés Kőműves munkák, betonozás Igeny esetén tudunk biztosítani víz-gáz és villanyszerelőt is. Köszönöm, hogy elolvasta! Tisztelett Szabó Zsolt

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Ferenc T.

vállalat
Budapest
4,3
Villanyszerelés

Cégünk 10 éves múltra tekint vissza, mely idő alatt sikerel ötvözte a profeszionális és inonovatív megoldásokat a régi jól bevált módszerekkel.Munkáinkkat mindíg a minőség és a precizitás jellemzi, csapatunkaz pedig a megbízhatóság. Előszeretettel vállalunk General kivitelezési munkálatokat,de kifejezetten célirányos munkálatokat is gyorsan eltudunk végezni,megemlíteném itt pl.lakásfestés,villanyszerelés stb. Amenyiben felkeltettük érdeklődését,keressen bizalommal Bennünket.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Vinil ablakok

Sok lakástulajdonos számára a vinil ablakok megfizethető alternatívát kínálnak a drágább lehetőségekhez képest. Vásárlásukkor fontos gondoskodni arról, hogy a gyártó garanciát vállaljon rájuk mindaddig, amíg az áruk indokolt. Ha olyan ingatlanja van, amelynek ablakai jelentős élettartammal rendelkeznek, ez növeli az ingatlan értékét, és megakadályozza a jövőbeni cseréket, ami szép pénzösszegbe kerülhet. Ez a cikk segít a tulajdonosoknak megérteni, hogy mennyi ideig tartanak, és mit várhatnak el az új és meglévő vinil ablakoktól.

Mennyi ideig bírják a vinil ablakok?

A vinil ablakok átlagos élettartama

A legtöbb vinil ablak átlagosan 20-40 évig bírja. Azon ablakok élete azonban, amelyekre gyakran és intenzíven süt a nap, nem tart sokáig. A hő is szerepet játszhat az ablakok minőségének romlásában, ezért a forró éghajlat gyakoribb cserét igényelhet. A nedves levegővel rendelkező helyeken, különösen intenzív napfény nélkül, az ablakokat fokozatosan károsíthatja a víz és a káros mikroorganizmusok. Másrészt az olyan helyiségekbe telepített ablakok, ahol ezek a feltételek nem állnak fenn, az átlagosnál jóval tovább tarthatnak. Azok a tulajdonosok, akik nem törődnek a karbantartással, nagyobb beruházásra számíthatnak.

Garancia

Fontos tényező a megfelelő ablakok megvásárlásakor az az idő, amelyre a gyártó garanciát vállal. Bár a tulajdonos nem tervezi a garancia igénybevételét, a gyártó által a garanciára biztosított idő jelezheti az ablak várható élettartamát. A legtöbb vinil-ablakra több mint 15 éves gyártói garancia vonatkozik, néhányra 25 év garancia vonatkozik. Ezek a garanciák azonban általában olyan feltételeket tartalmaznak, amelyek elvárják, hogy a tulajdonos megfelelő szintű ellátásban részesüljön a garancia igénybevételéhez. A nem megfelelően karbantartott, zord időjárásnak kitett vagy szándékos károsodás miatt törött ablakokra általában nem vonatkozik a garancia.

Élettartam-hosszabbítás

Szerencsére a tulajdonosok egyszerű rutin karbantartással számíthatnak ablakaik élettartamának meghosszabbítására. A gyakran kedvezőtlen körülményeknek kitett ablakokat védő tömítőanyaggal kell bevonni az elhasználódás elkerülése érdekében. Ezzel szemben az erős UV-sugárzásnak kitett ablakokat árnyékolni kell a repedések elkerülése érdekében. A tisztítás és a gyártó utasításainak követése általában elegendő ahhoz, hogy a vinil ablakok hosszabb élettartamúak legyenek.

Vinyl és fa ablakok?

A fa ablakok nem feltétlenül jobbak, mint a vinil ablakok. Inkább attól függ, hogy mit keres. Például, ha fontos a hosszú élettartam, akkor előnyben részesíti a vinil ablakokat, amelyek hosszabb ideig tartanak. Bár a fák élettartama csak körülbelül 15-20 év, sokan éppen a megjelenésük miatt keresik őket.

Vinil és fém ablakok

Sokan azért is választják az alumínium ablakokat, mert hosszú élettartamúak. Körülbelül 20-25 évig tartanak. Az alumínium problémája az, hogy hajlamos a sérülésekre. Ha olyan területen tartózkodik, ahol az időjárás gyakran és intenzíven változik, előfordulhat, hogy gyakrabban kell cserélnie az ablakokat. Az alumínium másik hátránya a rozsdásodás, ami a vinil ablakoknál nem fordul elő.

Üvegszálas vs vinil ablakok

Az üvegszál egy másik hosszú távú lehetőség, de ismét megvannak az előnyei és hátrányai. Az üvegszálas ablakok akár 50 évig is bírják, ami nagyszerű, de természetesen megvan az áruk. A kezdeti befektetés lényegesen magasabb. Az üvegszálas ablakok szintén nem állnak rendelkezésre olyan könnyen, mint a vinil ablakok, és ezek telepítése nagyobb kihívást jelenthet. Ez telepítési költségekkel is jár. Az üvegszálas ablakok azonban nagyszerű választás a magasabb ár ellenére.

Élettartam

Érvek és ellenérvek

Vinil ablakok

 • 20-40 év
 • Energiahatékony
 • Olcsó karbantartás
 • Egyszerű telepítés
 • Nagy garanciák
 • Nem természetes termék
 • Vannak, akik más megjelenést részesítenek előnyben
 • Nagy minőségi választék

Fa ablakok

 • 15-20 év
 • Klasszikus stílus
 • Természetes anyagok
 • Viszonylag rövid élettartam
 • Sebezhető a termeszekkel és más rovarokkal szemben
 • Rothadásra hajlamos

Alumínium (fém) ablakok

 • 20-25 év
 • Könnyű
 • Gazdaságos
 • Erős
 • Foltra és szennyeződésekre érzékeny
 • Fennáll a rozsdásodás veszélye 

Üvegszálas ablakok

 • Akár 50 év
 • Jobb szigetelés
 • Nagy zajszabályozás
 • Ez jobban növeli az ingatlan értékét, mint más típusú ablakok
 • A leghosszabb élettartam
 • Drága, viszonylag ritka
 • Bonyolult/drága telepítés

A vinil ablakok viszonylag hosszú élettartamúak. Az üvegszálból készült termékekhez képest megfizethetőek és akár évtizedekig is eltartanak.

Vinyl és fa ablakok karbantartása

A fa ablakok több karbantartást igényelnek, mint a vinil ablakok. A fát 3-4 évente újra kell festeni vagy lazúrozni, hogy megvédje az időjárástól. Éppen ellenkezőleg, a vinil ablakok könnyen karbantarthatók, nem kell őket festeni vagy lazúrozni. Egyszerűen mossa le őket, évente egyszer ellenőriztesse, hogy minden rendben van-e.

Különleges kialakítású vinil ablakok

Vásárláskor sokan azt gondolják, hogy csak fehér közönséges ablakokat kapnak. De ennek egyáltalán nem kell így lennie. A vinil ablakok különböző színűek és kivitelűek lehetnek, hogy megfeleljenek az ingatlanának. Ha szereti a fát, akkor vinil ablakokat készíthet fa laminátumból, így könnyen hozzáillesztheti a belső térhez. A valósághű kinézetű fa laminátumok különböző fafajtákban kaphatók, például tölgy, cseresznye és juhar.

A fa és vinil ablakok karbantartására vonatkozó követelmények

A fából készült vagy vinil ablakok érik meg jobban?

A 2016-os költségjelentés szerint a vinil ablakok jobb vételt jelentenek. A vinil ablakok több tízezer forinttal olcsóbbak, mint a fából készült ablakok, és hosszabb ideig tartanak. A faablakok költségeik mintegy 72,1%-át térítik meg, míg a vinil ablakok költségeik akár 73,3%-át is megtakarítják.

Mik azok a vinil ablakok?

A vinil faablak vinilből és fából készül. Az ablakkeret alja fából készül, a külsejét pedig vinil borítja. Ennek eredményeként a vinil borítású faablakok vonzóbb választás, mint a faablakok, mert a külső kevesebb karbantartást igényel. A vinil ablakokhoz képest azonban továbbra is jelentős karbantartást igényelnek.

Hogyan lehet kicserélni a faablakokat vinilre? Javítsa meg a régi faablakokat, vagy cserélje ki őket vinilre?

Ha régi faablakai vannak, érdemes öt év után kicserélni. Az új vinil ablakok energiatakarékosabbak, pénzt takarítanak meg és olcsóbbak lesznek, mint az új faablakok.

Valóban jobbak a vinil ablakok, mint a fából készültek?

A válasz az Ön igényeitől függ. Ha alacsony karbantartási és költséghatékony alternatívát keres, a vinil ablakok a legjobbak. Ha gyakran szeretné megváltoztatni az ablakok színét, a faablak jobb választás.