Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Rozsdamentes korlát, kerítés
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Rozsdamentes korlát, kerítés

Szakértőre van szüksége a Rozsdamentes korlát, kerítés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

A korlátrendszerek megfelelő anyagának kiválasztása

Bár sok anyagot figyelembe lehet venni saját korlátrendszer tervezésekor, a legtöbb építész úgy találta, hogy az acél korlátot nehéz leküzdeni esztétikai, funkcionális teljesítmény és érték tekintetében. Az acél korlátrendszerek elegánsnak és modernnek, vagy formálisnak és hagyományosnak tűnhetnek. Az acél hosszú élettartamú és rendkívül tartós - az acél korlátrendszerek óriási értéket kínálnak a hosszú távú üzemeltetési költségek tekintetében.

Az acél gyakran a korlátrendszerek választott anyaga, mivel kiváló szilárdsággal és tartóssággal rendelkezik az alumíniumhoz képest. Esztétikailag az acél egyértelmű előnyökkel jár: idővel az alumínium védő oxidáló rétege fehér és néha lyukacsos. Lágysága miatt az alumínium hajlamos a felületi karcolásokra és horpadásokra, ami megnehezíti a tisztítást és a karbantartást. A kialakítás szempontjából az alumínium korlátok több támaszt igényelnek, mint az acélok, ami tervezési és műszaki korlátokat teremt.

Bár az acél egyértelműen a korlátrendszerek legjobb anyagválasztéka, a különböző acéltípusok közötti drámai különbségek meglepőek lehetnek. A korlátprojekthez megfelelő acéltípus kiválasztása létfontosságú egy olyan rendszer megtervezéséhez, amely esztétikus vonzerőt, biztonságot és teljesítményt nyújt Önnek és ügyfeleinek.

Itt van, amit tudnia kell, amikor kiválasztja a legjobb anyagokat az egyedi korlátrendszer projekthez.

A korlátrendszerek tervezésében és gyártásában kétféle acél dominál: szénacél és rozsdamentes acél. A két típus mindegyikéből készült korlátok különböző erősségeket és gyengeségeket kínálnak. Az új acél korlátrendszer meghatározásakor elengedhetetlen, hogy megértse a lehetőségeit és az egyes alkalmazási módokat.

Szénacél korlát

Előnyök: erős, tartós, olcsó
Hátrányok: alacsony korrózióállóság
A legjobban használható: fedett korlátokhoz
Karbantartás: kevesebb festék

A szénacél legfeljebb két százalék szenet tartalmaz, így keményebb és erősebb acél. A szénacél a korlátban használt három fő acélfajta közül a legolcsóbb, és a legmegfelelőbb beltéri használatra, minimális környezeti szennyeződéseknek kitéve. A rozsdamentes acéltól eltérően a szénacél alacsony korrózióállóságának köszönhetően védőbevonatot igényel. A legnépszerűbb védelmi módszer a porbevonat, amely megakadályozza a korróziót, és számtalan színben kapható. Bár a szénacél olcsó választás, rendszeres karbantartást igényel a legjobb megjelenés érdekében. A szénacél korlátrendszer gondozása magában foglalja a gyakori kopás ellenőrzését, különösen nagy forgalmú területeken, valamint a karcolások eltávolítását más fémtárgyakról (például gyűrűkről és órákról). Ezek a foltok könnyen eltávolíthatók javító festékkel. Ne hagyja szabadon a szénacélt, mivel a szénacél megfelelő karbantartás nélkül gyorsan rozsdásodhat és korrodálódhat. A rosszul karbantartott szénacél korlát költséges javítást vagy újrafestést igényel, amit lehetőleg kerülni kell. Szappan és víz elegendő az általános tisztításhoz.

Rozsdamentes acél korlát

Előnyök: ellenáll a gyakori rozsdának és korróziónak
Hátrányok: korrodálódhat klóros vagy sós környezetben. Legjobban használható: beltéri vagy védett korláton
Karbantartás: rendszeres tisztítás szappannal és vízzel 

A rozsdamentes acél könnyebben karbantartható és nem igényel védőbevonatot, de általában drágább, mint a szén alternatíva. Ha rozsdamentes acélnak kell tekinteni, akkor 10,5% (vagy több) krómot kell tartalmaznia. Ha krómot adunk a keverékhez, rozsdával és korrózióval szemben ellenálló acélt kapunk. Sok más ötvözet is jelen lehet, amelyek mindegyike meghatározott minőségű rozsdamentes acélt állít elő speciális célokra. Míg ma már több mint 50 típusú rozsdamentes acél áll rendelkezésre, a professzionális minőségű korlátrendszerek általában 304 vagy 316 minőséget használnak. A 304 rozsdamentes acél 18% króm és 8% nikkel tekintetében "18-8 rozsdamentes acél" néven is ismert. Ezt a típusú rozsdamentes acélt gyakran használják a belső terekben. Bár könnyen elfogadható a festék vagy a porbevonat, ha a kívánt színre van szükség, az ilyen minőségű acélhoz nincs szükség védőbevonatra. Ehelyett a szatén (240-es szemcsésség) és a finomabb felületek között kapható, beleértve a tükörbevonatot is. A jó megjelenés mellett ezeknek a bevonatoknak gyakorlati célja is van: például a szatén bevonatok könnyen karbantarthatók, míg a tükörfények a legnagyobb korrózióállóságot biztosítják. A beltéri alkalmazások mellett a 304-es rozsdamentes acél kiválóan alkalmas kültéri környezetekhez is, ahol a körülmények nem túl kemények vagy extrémek, vagy ahol a korlátrendszer védett a környezettől. A 304-es rozsdamentes acél korlátrendszer karbantartása egyszerűbb, mint a szénacél rendszereké. Rendszeresen törölje le szappannal és vízzel, hogy megőrizze megjelenését. Bár a 304-es rozsdamentes acél többe kerül, mint a szénacél, sokkal kevesebb karbantartást igényel. A 304-es osztály ideális olyan beltéri alkalmazásokhoz, ahol jó megjelenés és alacsony karbantartás szükséges.

Egyedi gyártású acél külső korlátok

Előnyök: legmagasabb korrózióállóság
Hátrányok: drágább, idővel megsérülhet
Legjobban használható: kültéri vagy extrém környezetben, ipari felhasználásra
Karbantartás: gyakorlatilag karbantartásmentes

A rozsdamentes acél típusától függetlenül ellenáll a korróziónak, ha krómtartalma kölcsönhatásba lép a körülötte lévő levegővel. Vékony, rendkívül stabil védő atomréteggé oxidálódik, ami megakadályozza a további oxidációt vagy rozsdát. Ha az anyagot bármilyen módon megkarcolják, a krómtartalom gyorsan újra oxidálódik - lényegében maga a javítás a korrózió kialakulása előtt. Ez nem jelenti azt, hogy a rozsdamentes acél rozsda- és korrózióálló. Ha erősen klóros területeken használják, például úszómedencékben vagy a tengerparton, ahol a rendszer sós víznek van kitéve a levegőben, a króm nem mindig képez ilyen gyorsan védőréteget. A rozsdamentes acél 316 ellenáll a zord környezetnek, kissé magasabb nikkeltartalmú és két százalék molibdénnel, hogy tovább növelje korrózióállóságát. Ezek a hozzáadott ötvözetek viszont ideális választássá teszik a 316-os osztályt kültéri alkalmazásokhoz, vagy ahol a kemény környezeti tényezők tartósabb anyagot igényelnek. A 304-es rozsdamentes acélhoz hasonlóan nincs szükség védőbevonatra, és különböző felületek állnak rendelkezésre a megfelelő megjelenés eléréséhez minden alkalmazáshoz. A 316-os acél a legnépszerűbb választás kültéri és ipari alkalmazásokhoz, bizonyított teljesítménye miatt az igényes körülmények között. Bár egyetlen anyag sem teljesen korrózióálló, a 316. osztályú rozsdamentes acél évekig ellenáll a helytelen használatnak, ha megfelelően karbantartják.

A korlát anyagok kiválasztásakor figyelembe veendő tényezők

Függetlenül attól, hogy szén- vagy rozsdamentes acélt választ a korlátrendszerhez, vegye figyelembe az alkalmazást és a teljes tulajdonosi költséget, amikor eldönti, hogy melyik anyagot használja.

A szakértők gyakran a következő kérdésekkel kezdik a beszélgetést: Milyen környezetben lesz a korlátrendszer? Milyen forgalomszinten lesz kitéve a korlát? Milyen szintű karbantartás várható? Mi a projekt költségvetése?
Ezekre a kérdésekre a válaszok fontosak a saját korlátrendszer megadásakor.

Helyszín és környezet

A korlátrendszer belül vagy kívül lesz - vagy mindkettő? A telepítési környezet döntő tényező az új korlátrendszerhez legjobb anyag kiválasztásában. Ne feledje, hogy a belső korlátot leginkább befolyásolja egy adott helyen a forgalom mennyisége és típusa. Ne feltételezze, hogy az olcsó szénacél a legjobb választás beltéri használatra. Míg a szénacél rendszer jól működik alacsony forgalmú környezetben, a nagy forgalmú beltéri alkalmazások - például repülőterek, bevásárlóközpontok, orvosi létesítmények vagy oktatási intézmények - gyakran keményebb anyagokat igényelnek, amelyeket könnyebb karbantartani.

Azokon a területeken, ahol sok kéz rendszeresen csúszhat a korláton, fontolja meg a 304 rozsdamentes acél használatát. A 304 rozsdamentes acél lehet a legjobb választás a beltéri és kültéri használatra tervezett korlátrendszerhez - különösen akkor, ha az alkalmazás távol van a sós víz nagy területeitől és nem is lesz extrém körülményeknek van kitéve. Míg a 304-es rozsdamentes acélt általában beltéri alkalmazásokhoz használják, védett kültéri alkalmazásokhoz is alkalmas.

Ha az ügyfele minden gond nélkül készenléti rendszert szeretne, a 304-es rozsdamentes acél számos olyan felületkezelést kínál, amelyek nem igényelnek rendszeres karbantartást.
Kültéri alkalmazásokhoz vagy extrém hőmérsékletű, csapadékos vagy sós vizű alkalmazásokhoz általában a legjobb választás a 316-os rozsdamentes acél. Például egy tengerparti szálloda korlátrendszeréhez nem kevesebb, mint 316-os minőségű rozsdamentes acélra van szükség ahhoz, hogy ellenálljon a zord környezeti feltételeknek.

Karbantartás

Ha ügyfele alacsony karbantartási igényű anyagot keres, a rozsdamentes acélt nem lehet legyőzni. Meleg víz és puha törlőkendő eltávolítja a legtöbb szennyeződést vagy ujjlenyomatot. Az ellenálló foltok szerves oldószerrel eltávolíthatók, amennyiben nem tartalmaz klórt. Biztonságos aceton vagy ásványi szesz használata rozsdamentes acél korláton. Nagy forgalmú alkalmazásokhoz az alacsony szemcsés felület (például szatén) elfedi a legtöbb mindennapi foltot.

A szénacélnak nagyobb figyelmet kell szentelnie ahhoz, hogy a lehető legjobban nézzen ki és teljesítsen. A karbantartó személyzet gyorsan meg akarja javítani a karcolásokat festékkel a korrózió megelőzése érdekében. A hosszú távú karbantartási terv, amely magában foglalja a rendszeres újrafestést vagy a védőbevonat cseréjét, szinte szükséges, de megéri. A külső védőbevonat megfelelő karbantartása hosszú évekig biztosítja a szénacél korlátrendszer működését.

Költségvetés

Az ár gyakran olyan tényező, amelyet figyelembe kell venni a projekthez megfelelő korlátanyag kiválasztásakor. A projekt költségvetésének tervezésekor ésszerű figyelembe venni a kezdeti telepítési költségeket, valamint a teljes tulajdonosi költséget. Ha olcsóbb anyagot vagy felületet választ, előzetesen pénzt takaríthat meg, de drága lehet a telepítés befejezése után. Az alkalmazásának leginkább megfelelő anyag kiválasztásakor vegye figyelembe a telepítési költségek körét, és vegye figyelembe a karbantartás, tisztítás, festés és karbantartás jövőbeni költségeit. Előfordulhat, hogy a jobb anyagokra való összpontosítás alacsonyabb összköltségeket eredményez.

Nem tudja, hol kezdje? A következő projekthez a legjobb korlátanyag kiválasztásakor sok tényezőt kell figyelembe venni. Válassza ki a megfelelő megközelítést, és hős; A rossz anyag kiválasztása költséges hiba lehet, amely elégedetlen ügyfélhez vezet. Ha nem biztos abban, hogy melyik megközelítés alkalmas az Ön alkalmazására, fontos, hogy képzett és tapasztalt partnerrel dolgozzon együtt, aki elmagyarázza a lehetőségeit, és az Ön igényeinek megfelelő rendszert tervez.

A Wilio szakértője segíthet. Segít megtalálni a megfelelő megoldást a projekthez - mérettől, költségvetéstől vagy alkalmazástól függetlenül. Szakértőink készséggel segítenek Önnek meghatározni, hogy melyik anyag és kivitel a legjobb a saját korlátrendszeréhez.