Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Statika, statikus tervező
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 273 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Statika, statikus tervező

Szakértőre van szüksége a Statika, statikus tervező kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók21 199 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

László C.

Egyéni vállalkozó
Gödöllő
4,9
Szobafestő, festő

Sziasztok 4-5 fős csapatommal foglalkozunk.... Lakás felujitasal ,ha érdekel vagy tudsz rá igényt jelezd 🙂 Belső külső munkák illetve szerkezet lakatos munkákat is vállalunk és bontásokat :) Amiket vállalunk.... Szerkezet lakatos munkák... - tolókapu,úszókapu csinálás - szerkezet hegesztések - fém festés...stb... Belső munkák ... - gletelés,festés - gipszkartonozás - kisebb burkolások - parkettázás - nyílászáró csere(felújítás) - kisebb falazások Kinti munkák... - térkövezés (szegélyezés) - betonozás (lépcső betonozás ) -szigetelés dryvit színezés - kerítés építése (festése) - tető javitás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Gergely C.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,8
Szobafestő, festő

Fiatalos, csapat vagyunk. Rendezetten, tisztán dolgozunk. Igényes, szép munkát végzünk. Számlaképesen dolgozunk. Vállaljuk házak, lakások külső és belső teljes vagy részleges felújítását. Bútor össze szerelést. Javítási munkálatokat. Bontást, törmelék (sitt) elszállítást. Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot !

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

István K.

Egyéni vállalkozó
Bicske
4,8
Kőműves munkák

Kertészeti munkákat, famunkákat az ácsszerkezettől a bútorokig, és kőműves munkákat vállalunk. Három főből álló brigádunk tagjai az építő ipar különböző területein jártasak, ezért komplett felújítási munkákat is vállalunk. Jól összeszokott csapat, gyors és pontos munkavégzés. A munkánkat gyakran segitik külsős szakemberek, például építő mérnök, így elkerülhető, hogy ne csak egy-egy szakterületen legyen minden hibamentes, hanem a teljes munka egyben is kifogástalan legyen.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Ferenc T.

vállalat
Budapest
4,3
Villanyszerelés

Cégünk 10 éves múltra tekint vissza, mely idő alatt sikerel ötvözte a profeszionális és inonovatív megoldásokat a régi jól bevált módszerekkel.Munkáinkkat mindíg a minőség és a precizitás jellemzi, csapatunkaz pedig a megbízhatóság. Előszeretettel vállalunk General kivitelezési munkálatokat,de kifejezetten célirányos munkálatokat is gyorsan eltudunk végezni,megemlíteném itt pl.lakásfestés,villanyszerelés stb. Amenyiben felkeltettük érdeklődését,keressen bizalommal Bennünket.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Gyakran ismételt kérdések: Statikus

Miért keressen statikust a Wilio segítségével?

Családi ház építésekor, menedékként vagy régebbi épületek és történelmi épületek felújításakor szüksége lesz egy szerkezeti mérnök szolgáltatására. Annak érdekében, hogy az épület ne omoljon szét, ne veszélyeztesse tulajdonosát vagy látogatóit, szakszerűen meg kell vizsgálni. Statikus értékelést kap (meglévő épületek esetében) vagy statikai projektet (jövőbeli megvalósítások esetén). Legyen szó ipari csarnokról, raktárról vagy autók menedékéről vagy új épületről, statikai értékelésre van szükség az építési engedély megszerzéséhez szükséges dokumentáció kitöltéséhez. Keressen szakértőket az Ön környékén még ma, és írja be kérését a Wilio webhelyére. Hamarosan több konstrukciós mérnöktől kap árajánlatot a jelentésre. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet, és győződjön meg arról, hogy autóját nem pusztítja el a menhely vagy garázs instabil felépítése.

Milyen munkához kell a statikus?

A statika szakértője számos feladatot kínálhat Önnek. Projektdokumentáció, szakértői vélemények és becslések, szakértői vélemények elkészítése, teherhordó szerkezetek diagnosztikája, tűzállósági értékelések. Ezek a leggyakoribb feladatok, amelyeket egy statikus lát el az Ön számára, így nyugodtan elkezdheti az építkezését vagy rekonstrukciót.

Miért keressen statikust a Wilio felületén?

Különösen a régebbi épületek és a történelmi épületek rekonstrukciója során a szerkezeti mérnök becslése az első dolog, amit minden munka előtt el kell végezni. Így rögtön az elején megtudhatjuk, hogy van-e értelme a tervezett felújításnak, és segít a felújítás költségeinek kiszámításában is. Új építések esetén az építési engedély megszerzéséhez statisztikai nyilatkozatot kell csatolni a projektdokumentációhoz. Ha új, nagy vagy kicsi épület rekonstrukciójára vagy építésére vár, keresse fel a Wilio webhelyet, és kérjen árajánlatokat a környékéről. Az ajánlatok közül a referenciák alapján kiválaszthatja az Ön számára legelőnyösebbet.

Mennyi ideig tart egy statikus munkája?

A statikus munkája általában egy naptól több hétig tart - az értékelt konstrukció vagy projekt összetettségétől függően. Elvileg a jövőbeli építési projektek értékelése valamivel kevesebb időt vesz igénybe. Néhány napon belül statikus értékelést kap egy új családi ház építéséről, az ipari csarnok statikájának felmérése sok számítást, konzultációt és akár szimulációt is igényel. Itt egy jó minőségű statikai jelentés elkészítése több héttől hónapig tart. Különösen nagy projektek esetében nem érdemes nyomást gyakorolni az ajánlások és számítások gyors kézbesítésére. A minőségi statikus értékeléssel a bizonyosság érzetét is keltheti, hogy munkája senkit sem veszélyeztet, és ugyanakkor védi a befektetéseket.

Hogyan találhatok minőségi szakembert?

A legjobb módja annak, hogy minőségi statikust találjon, ha létrehoz egy megbízást a Wilio felületén. Igénye eléri azokat a vállalatokat, amelyek hosszú ideje együttműködnek velünk. Ön adja meg követelményeit, a teljesítés helyét és az időpontot. Ezután a környékbeli vállalatok felveszik Önnel a kapcsolatot, árajánlatot küldenek, és kiválasztja az Ön igényeinek és költségvetésének leginkább megfelelőt. Mielőtt végső döntést hozna, tekintse át a Wilio webhelyen található értékeléseket. 

Mennyibe kerül a munka?

Az ár elsősorban a projekt vagy objektum összetettségétől és méretétől függ. A legolcsóbbak az építőmérnökkel folytatott konzultációk, amelyekkel megoldhat kisebb építési problémákat, vagy előkészítheti a jövőbeli, összetettebb feladatokat. Egyszeri konzultációkért vagy helyszíni szemléért 15000-30000 forintot fizet. Az övezeti döntés statikai projektje az építési engedély részeként 30000-45000 forintba kerül egy egyemeletes ház esetében. Hatalmas területek sok szerkezeti és teherhordó elemmel több százezer forintba kerülnek. Tekintettel az összegre, nem mondható el, hogy a statika tervezése nem drága dolog - általában a teljes költségvetés 0,2-0,5%-a között mozog.

Miből áll egy tipikus statikus ellenőrzés?

Minden statikus értékelésnek tartalmaznia kell a projekt nevét és az építmény azonosító adatait. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a szabványokat, irányelveket és előírásokat, amelyeket a szerkezeti mérnök követett a jelentés elkészítésekor. A szerkezeti mérnök ezután kiszámítja és jellemzi az összes lehetséges terhelést, amelyek a szerkezetre hatnak, valamint a felhasználandó anyagok kialakítását és minőségét. Az értékelésnek tartalmaznia kell az építkezés geológiai és hidrogeológiai adottságait, valamint általában a végén egy számítási és grafikai részt is. Az értékelés az épület befejezésével és értékelésével zárul.

Tipikus munkák

Projektdokumentáció, szerzői felügyelet, konzultációk, szakértői vélemény,

Munkafolyamat

Ha kiválasztottuk a statika megfelelő szakértőjét, a konzultáció mindig az első lépés. Ezen belül a szakértő megismerkedik az Ön igényeivel, ötleteivel, és miután megállapodtak a feltételekben, átveszi Öntől az összes szükséges dokumentumot.

Az építőmérnök felkeresheti az építési vagy rekonstrukciós telephelyet. Nagyon régi, romos vagy történelmi épületek esetében statikai vizsgálatokat is végeznek, és mérőműszerek segítségével határozzák meg az épület tényleges állapotát.

A következő lépésben a szerkezeti mérnök megismerteti Önt a folyamatban lévő tervezéssel, meghallgatja megjegyzéseit, és akár 3D modellt vagy szimulációt is bemutathat. A beruházó jóváhagyását követően a szerkezeti mérnök megkezdi a statikus értékelés vagy terv végleges formájának elkészítését.

Ha a szerkezeti mérnök megjegyzi az új épületet, a munkafolyamat jelentősen felgyorsul, és a jövőbeni épületet a projektben található dokumentumok és számítások alapján értékelik. Az eredmény egy statikai projekt, amely más dokumentumokkal együtt szükséges része az építési engedély megszerzésének. 

Tanácsok és tippek

1. Keressen egy tapasztalt szakembert
Amikor megfelelő statikust keres, összpontosítson egy tapasztalt szakértő megszerzésére. Ezek hozzáadott értéket jelentenek, amely biztosítja, hogy az építkezés kiváló minőségű és biztonságos legyen. Egy tapasztalt szerkezeti mérnök tanácsot ad a kisebb és nagyobb változtatásokhoz, amelyek előmozdítják a projektet.

2. A legdrágább nem jelenti a legjobbat
Kérjen ajánlatokat több szerkezeti mérnöktől, és hasonlítsa össze, mit kap a pénzéért. A statikus jelentés legdrágább ajánlata nem jelenti automatikusan a legmagasabb minőséget. Vegye fel a kapcsolatot a szerkezeti mérnökökkel, és kérjen referenciákat korábbi ügyfelektől vagy akár a versenytől - ne kövesse mindenáron csak a projekt összegét.

3. Bízzon a szakértőkben
Ügyeljen arra, hogy ne becsülje alá a szakértők véleményét a különböző rekonstrukciós munkálatok során. Ne hagyja ki őket a folyamatból, és feltétlenül kövesse munkája eredményeit - ajánlásokat. A statikusok munkáját számos szabvány, előírás és jogi rendelkezés szabályozza, nemcsak az állam, hanem az európai szint is.

4. Óvakodjon a kisebb javításoktól
Még a családi házak vagy előregyártott házak válaszfalainak kisebb módosításait is előzetesen egyeztetni kell egy szerkezeti mérnökkel. A beavatkozás komolyan megzavarhatja az otthon általános statikáját, és ami még rosszabb, nemcsak Önt, hanem a szomszédokat is érinti. Még az erők eloszlásának jelentéktelennek tűnő változása is romboló hatású lehet. Ezért a teherhordó szerkezeteken végzett munkák előtt, jó előre, lehetőleg a tervezési szakaszban lépjen kapcsolatba a szerkezetépítő mérnökkel.

5. Ingatlan vásárlásakor
Ha ingatlanvásárlást fontolgat, és felújítást tervez, akkor ne rohanjon sehova statika és annak értékelése nélkül. Készítsen statikus jelentést, és megtudja, hogy pontosan mit vásárol az ingatlannal. Ha erőfeszítéseket tesz, és fáradságosan ellenőrzi a mérnöki hálózatokat, a tető és a vezetékek állapotát, akkor bölcs dolog lenne az elemzést befejezni, és hívni a statikust.

6. Tervező és szerkezeti mérnök
Mindkét szakma nagyon hasonló, és azonos végzettségű, csak más szakterületű szakemberek. Egyes vállalatok vagy magánszemélyek statikus értékelést készíthetnek új építési vagy rekonstrukciós projekttel együtt - mindkét tevékenységben részt vesznek. Ellenőrizze előre, ha egy személy nem tudja átfogóan összeállítani a teljes dokumentációt. Időt takaríthat meg, és mindig jobb, ha egy szakértő dolgozik az építkezésen, és tökéletesen ismeri azt. 

 

Kérdések és válaszokAmit tudnia kell
Mi a különbség az építész és az építőmérnök között?

A szerkezetmérnök az épületek és egyéb építmények biztonságával foglalkozik, míg az építész elsősorban az épületekre fókuszál, és azon gondolkodik, hogyan lehet őket egyszerre vonzóvá és biztonságossá tenni.

Milyen képességekre van szükségük az építőmérnököknek?

Az építőmérnöknek elemző és matematikai gondolkodással, valamint szakmai problémamegoldó képességgel kell rendelkeznie. A vezetői és vezetői tapasztalat, valamint az erős interperszonális kommunikáció szintén elengedhetetlen. Sok projekt megköveteli a fizika alapos megértését és a háromdimenziós fogalmi készségeket.

Készítenek-e terveket a szerkezetmérnökök?

Az építőmérnök vizsgálata után a következő lépés a szerkezeti terv vagy rajz elkészítése. Az építési rajz ötletet ad az elrendezésről, a méretekről és a projekttel kapcsolatos egyéb megjegyzésekről. Ezenkívül szerkezetmérnöke figyelembe veszi az Ön költségvetését az anyagok kiválasztásakor.

Mi a különbség a statika és a mélyépítés között?

Az építőmérnökök olyan építményeket terveznek és tartanak karban, mint a köz- és magánépületek, vízrendszerek, repülőterek és utak. A szerkezetmérnökök elemzik, tervezik, építik és karbantartják a terhelésnek ellenálló vagy megerősítő szerkezeteket és anyagokat.

Mennyi ideig tart egy statikus munka?

Általában egy tipikus kisebb lakásbővítési vagy -felújítási munkához egy építőmérnöknek a helyszíni szemle után egy hétre van szüksége a számítások és az alaprajzok elkészítésére. Ez természetesen a projekt hatókörétől függően változhat.

Mennyibe kerüljön egy építőmérnök?

Mennyibe kerül egy építőmérnök? A szerkezeti mérnök díja 110-190 ezer Ft + áfa egy egyszerű projekt esetén, például egy belső fal lebontása esetén, körülbelül 1,9 millió Ft-ba kerül egy összetettebb lakóépület esetében. Egy szerkezeti vizsgálat átlagosan körülbelül 90 ezer Ft-ba kerül.

Van igény építőmérnökre?

Az elmúlt években megnőtt az építőmérnökök iránti kereslet, és bár a legtöbb cég a tapasztalt, magas színvonalú jelölteket részesíti előnyben, karrierlehetőségek bővelkednek.

Szükségem van építőmérnökre a fal eltávolításához?

A fal eltávolítása előtt mindig a legjobb, ha konzultál egy építtetővel vagy szerkezeti mérnökkel. Meg fogják tudni mondani, hogy a fal teherbíró-e vagy sem, és elbírja a következő elemek bármelyikének súlyát: Tető: Régebbi házakban a tetőszerkezet gyakran a belső faltámaszra támaszkodik.

Mit csinálnak a statikus emberek a mindennapokban?

A nap mint nap az építőmérnök segíthet a vezető építésznek az épület kezdeti elrendezésében és tervezésében, beleértve a karbantartási vagy teljes átalakítási terveket. Kiszámítják az olyan terheléseket, mint a szél, a hó és a földrengés erői, hogy meghatározzák, melyik szerkezeti rendszer a legbiztonságosabb.

Lehetek mérnök és építész is?

Az emberből akkor lehet építész, ha már mérnök, ha megfelelő műszaki végzettsége van.

Szükség van-e építőmérnökre?

Statikát igénylő projektek Béreljen fel szerkezeti mérnököt minden új építkezéshez, legyen szó akár egy egész házról, vagy akár egy tornácról vagy erkélyről. Egy másik biztos jele annak, hogy építőmérnökre van szükség, az bármilyen süllyedés, repedés vagy dőlés.

Szükségem van szerkezeti mérnökre acélgerendákhoz?

Az acélgerendák adják az új építkezésekhez, kiegészítésekhez és teherhordó falak eltávolításához szükséges alátámasztást. A gerendák többféle néven és stílusban kaphatók – áthidalók, I/H/T gerendák, csatorna gerendák és így tovább! Szüksége lesz egy építőmérnökre, szakképzett építtetőre és gondoskodnia kell az építési szabályzat jóváhagyásáról.

Van jövője a mélyépítésnek?

A minket érintő változások közé tartozik a technológia gyors fejlődése, amely végül helyettesítheti bizonyos készségeinket a munkahelyen; az építési előírások és szabványok összetettségének növelése; növekvő igény és igény a továbbtanulásra; változások az építőmérnöki technológiák globális megközelítésében

Miért a mélyépítés a legjobb?

Az építőmérnökök életeket mentenek meg azáltal, hogy az épületeket úgy tervezik, hogy ellenálljanak a földrengéseknek, a szélnek, a hónak és számos egyéb stresszhatásnak. Képzelje el, hány életet lehetne még megmenteni (főleg a földrengésektől), ha jobban el tudnánk juttatni technológiánkat a kevésbé fejlett országokba.

Van-e kereslet az építészetre?

A szerkezetmérnökök a feszültségekkel és alakváltozásokkal kapcsolatos tudásukat nagyméretű szerkezetek, például épületek és hidak tervezésére használják. Ez az egyik legrégebbi szakma, és mindaddig keresett lesz, amíg házakban élünk és hidakon járunk.

Mennyibe kerül egy szerkezetmérnöki jelentés beszerzése az Egyesült Királyságból?

Egy építőmérnök átlagos költsége az ellenőrzéshez és a jelentésekhez 130-240 ezer Ft + ÁFA. Ez az ingatlan méretétől, korától és állapotától függően változhat. Egy konkrét szerkezeti vizsgálat egyetlen elszigetelt problémával foglalkozik, míg egy általános jelentés az egész ingatlanra kiterjed.

Mi a 4 típusú építőmérnök?

Az építőmérnöki tevékenység ilyen típusai a következők: Szerkezeti tervezés. Környezetvédelmi mérnöki. Geotechnikai tervezés. Közlekedéstechnika. Vízkészlet-mérnöki. Geodéziai munkák. Építészmérnökség. Városépítés.

Milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy építőmérnök legyek Magyarországon?

Ahhoz, hogy építőmérnök legyen, általában mérnöki alapképzésre vagy mesterképzésre van szüksége. Sok munkáltató azonban elfogad egyenértékű képesítést, ha megfelelő munkatapasztalattal párosul.

Hogyan lehetek építőmérnök?

Ahhoz, hogy építőmérnök lehessen, építőmérnöki diplomával kell rendelkeznie. Az alapképzés elvégzése után lehetőség van építőmérnöki szakirány megszerzésére. Ez segíti a tanulókat készségeik és karrierlehetőségeik javításában.

Lehetsz egyszerre építész és építőmérnök?

Igen. Feltéve, hogy a diplomát az ABET és a NAAB is akkreditálta, mindkét engedélyt megszerezheti. Apámnak mindkettő az OSU-ból volt (ahova én is jártam, de nem szereztem AE diplomát). Alapvetően ezzel a diplomával elvégezheti a gyakorlatot és mindkét vizsgát, és kettős engedélyt kaphat, és képesített építész és szerkezetmérnök lehet.