Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Száraz esztrich
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Száraz esztrich

Szakértőre van szüksége a Száraz esztrich kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Száraz esztrich: Gyakran ismételt kérdések

Miért érdemes a Wilio segítségével szakembert keresni?

A száraz esztrich a jövőbeni padló vagy burkolat alapjául szolgál. Az új építésű ingatlanoknál a kezdeti szakaszban végzik, a meglévő épületek rekonstrukciójában is használják. Az esztrich minősége a padló végső megjelenésétől is függ, amellyel lefedjük. Ezért rendkívül fontos, hogy a száraz esztrich kellően vastag, egyenes és repedésmentes legyen. Mint a legtöbb mű esetében, első pillantásra úgy tűnhet, hogy ez egy viszonylag egyszerű feladat. A valóságban azonban nagy bajba kerülhet egy amatőr megközelítéssel, amelyet nehéz megoldani, bizonyos esetekben akár lehetetlen. Keressen szakembereket a Wilio weboldalán, és készítsen minőségi és egyenes esztrichet. Hozzon létre egy megbízást, és kérjen árajánlatokat. A szakemberek egy nap alatt elvégzik az esztrichet, egyenes lesz, és haladni fog az építkezéssel. 

Milyen munkát igényel a száraz esztrich?

A száraz esztrich építéséhez szükséges munka kiszámításakor a munka mennyisége attól függ, hogy új épületen vagyunk-e, vagy felújítás előtt állunk. Új épület építésekor a területet alulról kell szigetelni. Rakja le a víz- és fűtés csöveket, majd az esztrichet az így előkészített helyre alkalmazzuk. Öntés után az esztrichet kiegyenlíteni és simítani kell. Végül adjon elegendő időt az esztrichnek, hogy megszáradjon és érlelődjön. A száraz esztrich előnye, hogy nem tartalmaz túlzott mennyiségű vizet, így jelentősen lerövidül az érési és további munkára szánt idő. A rekonstrukciós munkák során először el kell távolítani a régi felületeket - csempe, parketta stb. Ezt követően ki kell értékelni a régi esztrich állapotát, és szükség esetén újat kell készíteni. A következő eljárás megegyezik az új épületben leírt eljárással. A száraz esztrichet készen is lehet kapni. Csak össze kell keverni őket vízzel a recept szerint. Egy másik lehetőség az esztrich keverék elkészítése alapanyagokból - homok, cement, víz. 

Miért érdemes Wilio felületén keresztül száraz esztrichet keresni?

A száraz esztrich előállítása és öntése nagy igénybevételt igénylő folyamat, amelynek egyenletes és vízszintes felületet kell eredményeznie. Import anyagok hozzáadása, elkészítése, keverése. Az állványoknak megvannak a maga szabályai, technológiai eljárásai és szabványai (STN 74 4505). Ezért keresse a Wilio szakértőit, és készítsen minőségi száraz esztrichet hiba nélkül. Sok időt és erőfeszítést takaríthat meg. A tapasztalt szakértők tanácsot adnak Önnek, és előkészítik az esztrichet a méréshez. Hozzon létre egy megbízást még ma, és azonnal árajánlatokat kap. Válassza ki az Önnek leginkább megfelelőt. 

Mennyi ideig tart a száraz esztrich öntése?

A munka hossza a területtől és az esztrich keverési módjától függ. Gépi esztrichkeverés esetén a kb. 300 m2-es területet egy napon belül ki lehet önteni és kiegyenlíteni. A munkának gyorsnak kell lennie, és jó, ha egyszerre öntik az egész területet. Ez megakadályozza a repedéseket a különböző páratartalmú és keménységű helyeken. Rengeteg tapasztalt szakembert talál a Wilio weboldalán.

Hogyan találok minőségi száraz esztricheket?

A professzionális száraz esztrich megvalósításának legjobb módja, ha létrehoz egy megbízást a Wilio felületén. Igénye eléri azokat a vállalatokat, amelyek hosszú ideje együttműködnek velünk. Ön adja meg követelményeit, a teljesítés helyét és a költségvetést. Ezután a környékbeli vállalatok felveszik Önnel a kapcsolatot árajánlatokkal, és kiválasztja az Ön igényeinek és költségvetésének leginkább megfelelőt. Mielőtt végső döntést hozna, tekintse át a Wilio webhelyen található értékeléseket. 

Kell-e anyagokat és eszközöket biztosítanom?

Igen, lehetőség van az anyagok és eszközök előkészítésére. Szüksége lesz homokra a megfelelő frakcióban (legalább 0,25 mm), cementre és vízre. Használja a száraz esztrich keverék előkészítéséhez szükséges eszközöket, szállítsa az esztrichet a kijelölt helyre és egy másik készletet tárolására és kiegyenlítésére. Az ehhez szükséges eszközök: keverő, vödrök, fúvó, vízmérték, vibrációs eszköz. Ha professzionális cégtől rendel száraz esztrichet, akkor a szakember hozza a saját gépét, amely előkészíti az esztrich keveréket, és közvetlenül a helyiségekbe szivattyúzza. A saját kezűleg végzett munkával ellentétben a feladatok teljes köre megszűnik, időt takarít meg és minőségi esztrichet kap. 

Mennyibe kerül a száraz esztrich?

Az ár attól függ, hogy mekkora területet számolunk m2-enként. Száraz esztrich készen is megvásárolható. 100 m2-es területtel, kiegészítőkkel (tágítószalagok, élszalagok stb.) együtt körülbelül 600 000 Ft összeggel számolhatunk. Ehhez az összeghez hozzá kell adni a munkadíjat. Olcsóbb lehetőség, ha Ön veszi meg az anyagot és összekeveri a szükséges módon. Így a költségek körülbelül egyharmadával csökkennek. A száraz esztrich teljes ára továbbra is a száraz esztrich tervezési megoldásától és a használt kiegészítőktől függ. A száraz esztrich pontos összegét a Wilio weboldalán egy megbízás hozzáadásával kaphatja meg. A környékbeli vállalatok azonnal árajánlatokat küldnek Önnek, amelyeket a helyszínen módosítanak a végrehajtás helyének személyes ellenőrzése után.

Tipikus munkák

  • Száraz esztrich
  • Cement esztrich
  • Gépi esztrich
  • Szerkezetkész állapot
  • Padlófűtés

Munkafolyamat

A száraz esztrich megvalósítása az esztrich területével és vastagságának (magasságának) meghatározásával kezdődik. Jól jegyezze meg ezeket az információkat, szükség lesz rájuk, amikor létrehozza a megbízást a Wilio weboldalán. Továbbra is importáljuk az anyagot - előre elkészített keverék formájában zsákban vagy külön-külön a hozzávalók megvásárlásával, amelyeket a helyszínen mi magunk keverünk össze. A száraz esztrich öntésére szolgáló terület előkészítése után az esztrich keveréket fokozatosan kiöntik, kiegyenlítik és simítják. Vibrációs eszközt használnak az esztrich keverék jobb eldolgozásához, még a sarkokban is. Az esztrichet vízszintesen kell kiegyenlíteni és lefektetni - tökéletesen sík felületet kell létrehozni. Végül az esztrich simítható. A munka befejezése után hagyja, hogy az esztrich érlelődjön, ideális esetben néhány napig. Tágulási vonalak készítésével megakadályozzuk a repedéseket - különösen a nagy területű helyiségekben. 

Tanácsok és tippek:

1. Vegye igénybe tapasztalt szakemberek szolgáltatásait
A száraz esztrich alkalmazása során könnyen túlbecsülheti képességeit, és bajba kerülhet a munka közepén. Kerülje azt a helyzetet, amikor a nap végén abba kell hagynia a munkát, hogy másnap folytassa. A száraz esztrichnek minden nap más lesz a nedvessége és a keménysége, és megrepedhet. Ezenkívül a már megkeményedett esztrich már nem kiegyenlíthető. Lépjen kapcsolatba a Wilio szakembereivel, és egy nap alatt elkészítik Önnek az esztrichet, hibák és repedések nélkül.

2. Próbálja vízszintessé tenni a felületet
Vízszintes felületre van szüksége, hogy a padlót az esztrichre tudja fektetni. Nem számít, hogy faparkettáról, lebegő laminált padlóról vagy csempéről van szó. Ha gödrök vagy dombok jelennek meg az esztrichen, akkor a burkolat nem illeszkedik jól, megreped és végül leválik. Az egyenetlen esztrichet további kiegyenlítési munkákkal kell javítania.

3. Vastagság
Ha padlófűtést vagy más csöveket takar be az esztricchel, győződjön meg arról, hogy azok megfelelő vastagságúak. Ebben az esetben az esztrichnek legalább 1 cm vastagságban le kell fednie ezeket. A túl vékony esztrichek a terhelés miatt a jövőben repedések kockázatát jelentik.

4. Izoláció
Mint minden építési vagy felújítási munkánál, minden elemet alaposan szigetelni kell. Helyezzen fel szigetelő szalagot az oldalakra, és természetesen alaposan szigetelje az alapzatot. A téli hónapokban biztosan nem szeretné padlófűtéssel fűteni a ház betonalapját.

5. Nehéz javítás
A száraz esztrich alkalmazása során legyen következetes minden tevékenységben. A kész, de nem kielégítő esztrich csak akkor javítható, ha a felület egyenetlen. Az alapvető hibákat egyáltalán nem vagy csak a teljes eltávolítás és új esztrich előállításának árán lehet helyrehozni.