Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Szerkezetkész állapot
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 248 szakember
4 404 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Szerkezetkész állapot

Szakértőre van szüksége a Szerkezetkész állapot kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók25 282 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Dávid L.

vállalat
Miskolc
5,0
Szerkezetkész állapot

Üdv ! Lakatos Dávid vagyok, vállakozó . Vállalkozásunk, èpület felújítással foglalkozik, magánszemélyeknek ill. cègeknek egyaránt. Kis lètszámú, nagy szakmai tudású, MEGBÍZHATÓ, nem italozó csapattal dolgozom, akik több èvtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Nálunk megbízhatóság ès a precíz munka garantált! Minden elvègzett munkára garanciát vállalunk ! Kèrjen ajánlatot bátran!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

László C.

Egyéni vállalkozó
Gödöllő
4,9
Szobafestő, festő

Sziasztok 4-5 fős csapatommal foglalkozunk.... Lakás felujitasal ,ha érdekel vagy tudsz rá igényt jelezd 🙂 Belső külső munkák illetve szerkezet lakatos munkákat is vállalunk és bontásokat :) Amiket vállalunk.... Szerkezet lakatos munkák... - tolókapu,úszókapu csinálás - szerkezet hegesztések - fém festés...stb... Belső munkák ... - gletelés,festés - gipszkartonozás - kisebb burkolások - parkettázás - nyílászáró csere(felújítás) - kisebb falazások Kinti munkák... - térkövezés (szegélyezés) - betonozás (lépcső betonozás ) -szigetelés dryvit színezés - kerítés építése (festése) - tető javitás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Gergely C.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,8
Szobafestő, festő

Fiatalos, csapat vagyunk. Rendezetten, tisztán dolgozunk. Igényes, szép munkát végzünk. Számlaképesen dolgozunk. Vállaljuk házak, lakások külső és belső teljes vagy részleges felújítását. Bútor össze szerelést. Javítási munkálatokat. Bontást, törmelék (sitt) elszállítást. Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot !

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Marianna S.

vállalat
Délegyháza
4,7
Szobafestő, festő

Számlaképesen 20 év tapasztalattal vállalunk lakásfelújítást. Ingyenes helyszíni felmérést árajánlat készítést Budapest és Pest megyében. Egyéb megyékben külön megbeszélés alapján Magánszemélyeknek es közületeknek egyaránt, referencia munkákkal a legmodernebb teknológiákkal. Igény szerinti anyagbeszerzéssel házhoz szállítással. Amit vállalunk : Festés-mázolás munkák Gipszkartonozás Bontás ( sitt szállítással is) Hideg-meleg burkolás (járolap, csempe,parketta, szőnyeg) Nyílászárok beépítése Homlokzati hőszigetelés Kőműves munkák, betonozás Igeny esetén tudunk biztosítani víz-gáz és villanyszerelőt is. Köszönöm, hogy elolvasta! Tisztelett Szabó Zsolt

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Raskan M.

vállalat
Budapest
4,5
Autószerviz

Dkdjjdxnnxxnjcfjsusjcucjjxnsjdjcjcnsjsjcjfjdjfjjfjfncnfnfjdjsndncjcjsndndkskckjsksncjckdjfjcjwksjcjcjdjdjcsknsucjajdidwiiejefuisjqjfuwjwudjdjdjdjdjdjdjcjfndh

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Szentgyörgyi A.

vállalat
Budapest
4,1
Kőműves munkák

Takarítási munkákat vállalok magánszemélyeknek is és irodáknak is. Valamint kisebb építőipari munkákat vállalok , akár javításokat is. Építőiparban közel 22 éve dolgozok. Ár megegyezés szerint , a felmérés dijmentes Valamint bármilyen kissebb munkákat vállalok.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Mit jelent a "szerkezetkész állapot" kifejezés?

Az építés és az újjáépítés területén végzett tevékenységekben a "szerkezetkész állapot" kifejezés azt az építési fázist jelenti, amely az első elektromos és vízvezeték-szerelések befejezése után, de még a falak és a mennyezetek bezárása előtt lép fel. Ez az a pont, amikor a munka nagy részét először egy épületfelügyelő szakember ellenőrzi. A fal- és padlóburkolatok hiánya megkönnyíti a munkálatokat, ha a szakember hibát észlel, vagy ha a lakástulajdonos elrendeli a projekt megváltoztatását.

Az elektromos munkák esetén a szerkezetkész állapot azt jelenti, hogy az összes elektromos kábelt a falakon és más vázelemeken keresztül átvezetik, majd a fal- és mennyezetdobozokba helyezik. A kapcsolók, aljzatok, lámpák és egyéb berendezések azonban nincsenek csatlakoztatva - a munka ezen aspektusát az utolsó ellenőrzés során ellenőrizzük.

A vízvezetékek esetén azt jelenti, hogy az összes vízellátó és -elvezető csövet a falakban és a többi keretelemben lévő furatokon keresztül vezetik, és hogy az összes csőcsatlakoztatás megtörtént. De ebben a szakaszban még nincsenek mosogatók, csapok vagy más szerelvények és végelemek.

A szerkezetkész állapot az épület, az elektromos vezetékeket vagy a vízvezetékeket ellenőrző szakember első látogatása előtt be kell fejezni. Nagyjából az alábbi állapotra kell számítani, egy szerkezetkész ház esetében: A fal-, padló- és mennyezetrendszerek ki vannak építve és nincsenek még lezárva. A gipszkarton még nincs telepítve. A villanyszerelő elvezette az elektromos hálózatot az elosztódobozból különböző végpontokba, például aljzatokba és világításkapcsolókba. Mindegyik dobozban az adott vezeték csupasz vége van, és nincs csatlakoztatva. Körülbelül ugyanekkor fejezi be a munkákat a vízvezeték-szerelő: a falakon és az alsó emeleteken át odavezeti az ellátó és leeresztő csöveket a konyhában és a fürdőszobában lévő mosdókba, zuhanyzókba, fürdőkádakba stb. Az ellenőrök ezután megteszik az első látogatást, és jóváhagyják vagy felfüggesztik a munkát. Ezután a gipszkartonos szakemberek jönnek, hogy befejezzék a gipszkartont. A villanyszerelő, a vízvezeték-szerelő és más szakemberek visszaviszik és felszerelik a végberendezéseket, például a villanyszerelő aljzatokat, lámpákat és kapcsolókat, a vízvezeték-szerelők pedig a mosogatókat, zuhanyzókat és fürdőkádakat. ez után következik az ellenőrök második látogatása. Az építési engedély ezután a jóváhagyott ("érvényes") vagy a nem jóváhagyott állapotba kerül. Ha az engedélyt bizonyos problémák miatt nem hagyják jóvá, a szükséges javításokat el kell végezni. Az ellenőrök annyiszor térnek vissza, amíg meg nem elégednek a munkával. Minden építőipari szakember várja az utolsó ellenőrzéseket, hiszen akkor válik a telepítés véglegessé. Ugyanez vonatkozik minden olyan lakástulajdonosra, aki átalakítási munkákat végez. A pontosan és a specifikációknak megfelelően végzett munkának meg kell felelnie az egyes előírásoknak. Ha azonban az ellenőr változtatást rendel el, vagy ha a ház ügyfele változtatást kér, akkor új munkavégzési fázis következik.

Szerkezetkész állapot

A fúrás az építési projekt azon fázisa, amikor különféle mechanikai, elektromos és vízvezeték-csöveket vezetnek be. A fúrás befejezése után megkezdődik a szerkezetkészre építési szakasz. Ekkor telepítik a kábeleket és csöveket, de a végső hálózat csak a projekt következő szakaszának befejezése után jön létre. Az építés ezen szakaszában csővezetékeket telepítenek annak biztosítására, hogy megoldódjanak a helykorlátok vagy az akadálymentességi kérdések.

Kezdje a tervvel

Az építkezés nem kezdődhet el előkészített terv nélkül. Ezt a tervet építész vagy mérnök készíti. Felvázolja, hol fog minden elhelyezkedni, és a projekt tartalmaz egy becslést arra nézve is, hogy az összes létesítménynek hova kell pontosan kerülnie. A szerkezetkész állapot előtt a vállalkozóknak és az alvállalkozóknak meg kell érteniük és meg kell állapodniuk a tervben.

Alapszerkezet

Ez magában foglalja a belső falakat, a padlógerendákat, az aljzatokat, a mennyezeti gerendákat, a tetőszarufákat stb. Miután a vázszerkezetet a tervnek megfelelően telepítették, megkezdődhet a szerkezetkész állapot megteremtése.

Szerekeztkész állapot

A szerkezetkész állapothoz szükséges össze kell hangolni, hogy az alvállalkozók ne zavarják egymást. A tervezés és a koordináció segít maximalizálni a hatékonyságot és a termelékenységet az építkezés ezen szakaszában.

Mechanikus fúrás

A mechanikus csatlakozás alapvetően telepíti a HVAC rendszert. Ebben a szakaszban a csővezetékeket beépítik. Fontos, hogy először a csővezetéket telepítsük, méreteik és az esetleges út / elektromos / vízvezetékek hálózattal történő akadályozás lehetősége miatt.

Vízmunka

A víz- és gázvezetékeket ebben a csatlakozási szakaszban telepítik. A melegvíz, a hideg víz és a gáz elosztása a készülékekhez itt kerül telepítésre. A kezdeti szivárgásvizsgálat után ezeket a csöveket bezárják, mielőtt a projekt következő szakaszai befejeződnének, és mielőtt a tartozékokat felszerelnék.

Elektromos hálózat

Az elektromos vezetékeket a HVAC és a vízvezetékek mentén vezetik. Ide tartoznak a vezetékek, az elosztódobozok összeszerelése, a huzalozás és az elektromos panelek beállítása, a földelés és a felsővezeték. Ez a kapcsolat a csatlakozás során nem csatlakozik semmilyen eszközhöz, aljzathoz vagy kapcsolóhoz. Ez a lépés az utolsó, mivel ezzel a legkönnyebb megkerülni a csővezetéket és a vízvezetéket.
A teljesítendő elektromos szolgáltatások a ház terveitől függenek, de általában a következőket tartalmazzák:

  • Világítás
  • Általános rendeltetésű aljzatok vagy GPO-k (azaz Power Pointok)
  • Sütők és főzőlapok
  • Légkondíciónálás
  • Melegítők
  • Elektromos melegvíz-egységek
  • Intelligens kapcsolat / strukturált kábelezés
  • Otthoni automatizálási rendszerek stb.
Ellenőrzés

Amint az előbbi munkák befejeződtek, ellenőrizni kell őket, és csak ezután lehet továbblépni az építkezés következő szakaszába. Ez az ellenőrzés biztosítja, hogy mindent az előírásoknak megfelelően végeztek. A jóváhagyást követően a projekt újra előreléphet. Egy építési menedzsment platform használata segíthet a zökkenőmentes befejezési folyamatban. Könnyen koordinálja az alvállalkozókat a hatékonyság érdekében. A csapatok mindig tájékoztatást kapnak az előrehaladásról és arról, hogy kinek mire és hol van szüksége, minimalizálják az alvállalkozók közötti késéseket, és a programot ütemterv szerint haladhatnak. A külső munka befejezése után (vagy annak folyamán) az engedélyezett vízvezeték-szerelők és villanyszerelők folytatják a munkát, akik felszerelik a szükséges csöveket, kábelezéseket és berendezéseket.A vízvezeték-munkához hasonlóan nagyon fontos, hogy a falak vagy egyéb szerkezetek megfelelők legyenek. A falon kívülre vezetett vezetékeket megfelelően árnyékolni kell a bekötési előírásoknak megfelelően. Az is fontos, hogy a villanyszerelő pontosan tudja, hová kell menjen, és pontos specifikációval rendelkezzen a telepítésről, hogy kisebb esélye legyen a tévedéseknek vagy a félreértéseknek. Az elektromos szerelvények pontos helyét gyakran fel kell tüntetni a padlón, hogy azok könnyen megtalálhatók és kivághatók legyenek, amikor a belső falakat már gipszkarton fedi.

Mennyi ideig tart a szerkezetkész állapot előállítása?

A ház méretétől függően általában napokba telik, amíg a durva huzalozás és a vízvezeték elkészítése megtörténik.