Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Téliesítés
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 442 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Téliesítés

Szakértőre van szüksége a Téliesítés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Készítse fel otthonát a téli szezonra

Győződjön meg arról, hogy a fűtési rendszer készen áll

A fűtési rendszer típusától függően néhány dolgot meg kell tennie az otthoni karbantartás során, mielőtt a hőmérséklet ténylegesen csökkenni kezd. Ha nagy hatékonyságú rendszerrel rendelkezik, a PVC szellőzőcsöveknek akadálymentesnek kell lenniük. A kazánrendszerrel rendelkezők pedig évente tisztítsák meg a rendszerüket. Aki gázzal fűt, körülbelül háromévente tisztítsa meg. Íme 15 módja annak, hogy melegen tartsa otthonát és pénzt takarítson meg.

Ellenőrizze a kandallót és a kéményt

Ha kandallót használ, akkor kéményseprővel tisztítsa meg. Ellenőrizze a kémény szennyeződését és repedéseit is. A kreozot és a maradékok, például levelek és madárfészkek felhalmozódása tűzveszélyessé válhat.

Ellenőrizze az elemeket a füst- és szén-monoxid -érzékelőben

Az amerikai tűzoltóság szerint a téli hónapokban a fűtés okozza a tüzek 27 százalékát. Ezért győződjön meg arról, hogy minden füst- és szén-monoxid-érzékelő működik otthonában. A legjobb, ha a ház minden helyiségében van füstérzékelő, beleértve a folyosókat is. Győződjön meg arról, hogy az otthoni karbantartás magában foglalja az elemek havi egyszeri riasztásban történő ellenőrzését, amely mindig szerepel az otthoni karbantartási ellenőrzőlistán.

Kerülje a csövek befagyását

Amikor a víz megfagy, kitágul, és a csőtörést okozhatja. A csövek befagyásának elkerülése érdekében szigetelje a csöveket az ablakok, ajtók közelében és a ház fűtetlen területein. Válassza le a kerti tömlőt a külső csaptelepről. Végül állítsa a hőmérsékletet legalább 55 F-ra.

Tesztelje az iszapszivattyút

A szivattyú segíti az alagsort szárazon tartani az esős évszakban, ezért győződjön meg arról, hogy megfelelően működik. Lassan öntsön néhány liter vizet a gödörbe, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szivattyú bekapcsol. A szivattyú tipikus élettartama 10 év. Az otthoni karbantartási ellenőrzőlistával győződjön meg arról, hogy ilyen sokáig tart.

Készüljön fel a viharra

Az áramkimaradások gyakoriak a téli viharok idején, ezért készüljön fel a túlélésre. A téli otthoni karbantartási ellenőrzőlistának tartalmaznia kell egy nem romlandó palackozott vízkészletet, zseblámpákat, elsősegély-készletet, akkumulátorokat és okostelefon-töltőt. 

Védje a bejáratokat

A hó, a jég és a sár zavart okozhat a bejáratnál. Helyezzen el szőnyegeket az ajtón belül és kívül, valamint a bejáraton belüli tálcákat. És győződjön meg arról, hogy a folyosó készen áll a nedves kabátok, kalapok, kesztyűk szárítására.

Ellenőrizze a légszivárgást

A téli hónapokban a fűtési költségek csökkentése érdekében végezzen karbantartási ellenőrzést. Ellenőrizze azt is, hogy nincs-e szivárgás az ablakok és ajtók körül, beleértve a tömítéseket vagy repedéseket. Szükség esetén cserélje ki a tömítőszalagokat.

Akadályozza meg a jéggátak létrejöttét

Ha otthona hajlamos a jegcsapok és jéggátak keletkezésére, akkor most tegyen lépéseket a megfelelő szigetelés és szellőzés biztosítása érdekében. Megelőzheti a jéggát létrejöttét, ha lesöpri a havat a tetőről, és fűtőkábeleket szerel be.

Ellenőrizze a tetőt

Mielőtt a tél beköszönt, mérje fel a tető állapotát. Vannak-e laza vagy hiányzó zsindelyek, amelyek az olvadó hó szivárgását eredményezhetik. Ellenőrizze, hogy nincsenek-e repedések a szellőzőnyílások és a kémény körül.

Távolítsa el a szennyeződést a lapos tetőkről

Ha kavicsos vagy aszfalt borítású lapos tetője van, a tél előtt feltétlenül távolítsa el a nedvességet megtartó leveleket. Ezt az otthoni karbantartást gereblye vagy fúvó segítségével lehet elvégezni.

Ellenőrizze a szigetelést

A megfelelő hőszigetelés segít otthonának télen felmelegedni és nyáron lehűlni. És ha a szigetelés nem elegendő, a fűtési rendszernek ezen a télen túlóráznia kell. A tetőtér, a falak és a kúszótér szigetelésével pénzt takaríthat meg a fűtési költségeken.

Megfordítható mennyezeti ventilátorok

Ha van mennyezeti ventilátora, akkor a kapcsolót úgy kell beállítani, hogy a ventilátor lapátjai az óramutató járásával megegyező irányba forogjanak. Ha a pengéket a hidegebb hónapokban az óramutató járásával megegyező irányba mozgatja, akkor lefelé nyomhatja a fűtött levegőt. A ház karbantartása kényelmesebbé teszi a magas mennyezettel rendelkező szobákat.

Védje a légkondicionálót

Még akkor is, ha a kondenzációs egységet külső elemekhez tervezték, a leeső vízcseppek, a hó, a fagyos hó és egyéb szennyeződések károsíthatják. Nem kell vízálló fedést használnia. Csak helyezzen egy rétegelt lemez lapot a légkondicionálóra, amelyet néhány tégla tart alul, és tavasszal újra készen kell állnia a munkára. Ne felejtse el! A téli otthoni karbantartási ellenőrző listának tartalmaznia kell az összes ablak klímaberendezés eltávolítását és tárolását.

Öblítse és szigetelje le a melegvíz-tartályt

Öblítse le a melegvíz-tartályt a lerakódások eltávolítása érdekében. Egy régebbi melegvíz-tartályt burkolhat is egy szigetelő takaróval, amely energiát (és pénzt) takarít meg. És ezek a takarók megakadályozzák a vízmelegítők hőveszteségét hideg helyiségekben és szekrényekben.

Készítsen elő párásítót

Ha van párásítója az egész házra, győződjön meg arról, hogy a leeresztő cső tiszta. És cserélje ki a médiapanelt, amely összekeveri a vizet a sütőből származó forró levegővel. Ezt szezononként kétszer kell elvégezni. Végül ellenőrizze, hogy a mágnesszelep megfelelően működik-e, és tisztítsa meg a párásító ventilátort.

Vágja le a fa ágait

A téli lakásfenntartási ellenőrző listának tartalmaznia kell az összes elhalt faág metszését, hogy azok ne törjenek le és ne károsítsák otthonát a téli vihar idején. Ha el kell távolítania a nagy ágakat vagy el kell távolítania egy egész fát, akkor a legjobb megoldás egy szakértő felvétele. 

Tisztítsa meg az ereszcsatornákat

Ha még nem tette meg, tisztítsa meg az ereszcsatornákat a törmeléktől és szennyeződésektől, beleértve a kúpokat és a leveleket is, hogy az olvadt hó megfelelően lefolyjon. Irányítsa az esőcsöveket a ház aljától, hogy megakadályozza az alagsori szivárgást és az árvizet.

Javítási lépések, ellenőrizze a korlátot

Győződjön meg arról, hogy az otthonába vezető út biztonságos, és szükség esetén javítsa ki a betont. Győződjön meg arról, hogy a korlát szilárd és jól rögzített, hogy megakadályozza az esetleges elesést.

Vegye számításba a generátort

Ha olyan területen él, ahol gyakori az áramkimaradás, idővel fontolóra lehet venni egy generátort. A generátor segít abban, hogy a hosszú téli áramkimaradások idején néhány lámpa égve maradjon és továbbra is meleg legyen. Hordozható és készenléti generátorok állnak rendelkezésre, az Ön igényeinek megfelelően.

Készítse elő a lapátokat, ellenőrizze a hófúvót

Vigye a hólapátot az ajtó közelében lévő helyre, ahol könnyen hozzáférhető lesz. Cserélje ki az olajat a hómaróban, és szükség esetén cserélje ki a gyertyát.

Ellenőrizze a külső világítást

A háztartási karbantartási ellenőrzőlistán ellenőrizze, hogy minden külső lámpa megfelelően működik-e, beleértve a mozgásérzékelő világítását is. Ez pedig segít megelőzni az elesést a járdákon és a jéggel borított felhajtókon.

Védje a teraszbútorokat

Védje teraszbútorát az időjárástól (beleértve a rozsdát is) úgy, hogy nehéz ponyvával takarja le darabjait. És ha van helye, bútorokat tárolhat a fészerben, a garázsban vagy a pincében.

Védje a virágcserepeket

Az agyag és a porcelán virágcserepei megrepedhetnek hideg időben, ezért ne feledje, hogy a téli lakásfenntartási ellenőrzőlista tartalmazza a virágcserepek talajának megtisztítását és behozatalát is. Tárolhatja őket a garázsban vagy fészerben oldalt, csak védje őket a nehéz tárgyaktól.

Tegye el a szezonális eszközöket

Győződjön meg arról, hogy minden szezonális szerszámot - például gereblyét, metszőt és kerti lapátot - a garázsban vagy az erre kijelölt helyen tárol. Használjon vékony rétegben növényi olajat, hogy megakadályozza a szerszámok rozsdásodását.

Vegyen sót és homokot

Az első havazás előtt vásároljon sót vagy homokot. Segít abban az időben, amikor sózni kell a járdát és a felhajtót.

Szerelje fel a viharablakokat és -ajtókat

A viharajtók és -ablakok segítenek csökkenteni a hőveszteséget a hidegebb hónapokban, különösen azoknál, ahol egyetlen üvegezésű az ablak. Ne felejtse el alaposan megmérni őket megrendelés előtt.

Ellenőrizze a magas víznyomást

A nyomáscsökkentő szelepek általában a fő vízelzáró szelep közelében találhatók, de nem minden házban vannak ilyenek. A magas víznyomás károsíthatja a csöveket, csatlakozásokat és berendezéseket. Ezenkívül vízütést és nagy mennyiségű víz pazarlását idézi elő. A magas víznyomás ellenőrzése gyakran elhanyagolt karbantartási elem, és könnyen elvégezhető. Az otthoni központokban van egy új nyomáscsökkentő szelep és egy egyszerű manométer, amely a csaphoz csatlakozik.
 
Eressze le az üledéket a vízmelegítőből, vagy számítson rövidebb élettartamra
 
Az üledék felhalmozódik a tartály alján. Ez forró pontokat hoz létre a gázmelegítőkön, amelyek károsíthatják a tartályt és idő előtti meghibásodást okozhatnak. Az üledék felhalmozódása az elektromos vízmelegítőre az alsó radiátor meghibásodását okozhatja. A vízmelegítő időnkénti leeresztése ezért csökkenti az energiaszámlát és meghosszabbítja élettartamát. Javasoljuk, hogy évente legalább egyszer ürítse ki a vízmelegítőket.