Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Teraszépítés
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Teraszépítés

Szakértőre van szüksége a Teraszépítés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatások
Mit csinálnak a teraszépítők?
A terasz kialakítását asztalosok és teraszépítők hajtják végre, akik tudják, hogyan kell egyenletesen lefektetni és rögzíteni a deszkákat, hogy azok kiállják az idő próbáját. Segítenek a kertben a kívánt kialakítás megvalósításában, és egyúttal megbizonyosodnak arról, hogy a terasz biztonságban van-e, különösen, ha azt a medencék köré építik. A terasz-szerelők olykor egyfajta teraszra, vagy speciális teraszanyagokra szakosodhatnak. Ezek közé sorolhatók a következők:
Keményfa teraszok
Ha kedveli a fa természetes megjelenését, akkor semmi sem szárnyalhatja túl a keményfa terasz hangulatát. Egy ilyen, minőségi fából épített terasz számos évig kitart, de rendszeres karbantartást igényel, az időjárás okozta károk megelőzése érdekében. Hátránya, hogy a kivitelezés hosszabb időt vehet igénybe.
Fenyőteraszok
A módosított fenyő, bár nem olyan erős vagy tartós, mint a keményfa, mégis népszerű választás a teraszok számára, mert olcsóbbak és könnyebb a beépítésük is. Ha nem tetszik Önnek a világos fenyő kinézete, bármilyen színre meg tudja azt változtatni. A fenyő védve van a rothadástól, gombától és termeszektől, de évente egyszer meg kell olajozni.
Kompozit teraszok
A kompozit teraszok kombinálják a farostokat az újrahasznosított műanyaggal, így természetes, karbantartást nem igénylő megjelenést biztosítanak a teraszok számára. Az erős padló ellenáll a nedvességnek és a fakulásnak, nem melegszik túl és csúszásgátló, így ideális például medence közelébe. Hátránya az, hogy általában többe kerül, mint más típusú teraszok.
Rostcement terasz
A szálas cementből készült betonlapok olyan alternatívák, amelyeket bármilyen, a kertben kívánt megjelenéssel meg lehet tervezni. Az összetett teraszokhoz hasonlóan alacsony karbantartási igényűek, ellenállnak a hőnek, a nedvességnek és a kártevőknek.
Gyakran ismételt kérdések
Miért érdemes a teraszépítő szakembert a Wilio-n keresztül foglalni?
A magyar időjárás az év nagy részében kellemes, amely lehetővé teszi a kültér nagymértékű használatát. Van elég hely a kertjében? Ne habozzon, építsen egy teraszt a háza kiegészítéseként, amely nemcsak Önnek, hanem barátainak és vendégeinek is kedvelt helyévé válhat! Ha Ön nem rendelkezik a szükséges tapasztalattal, szakember segítségére lesz szüksége. Akár a régi, elhanyagolt teraszát újítaná fel, akár vadonatúj keményfa, kompozit teraszlemezes vagy beton teraszt tervezne, a Wilio weboldalán helyi szakértőket talál terve megvalósításához. A legtöbben a nagyvállalatoktól függetlenül dolgoznak, ami alacsonyan tartja a költségeiket, de nem megy a minőség rovására. Olvassa el a környékén lévő szakemberekről és teraszépítőkről szóló korábbi, elégedett vásárlói véleményeket, és találjon valakit, akire rábízhatja álmai verandájának megépítését! Ne habozzon, írja be még ma az elvégzendő feladatot azzal az árral együtt, amelyet a munkálatokra tud szánni! Ezután már csak annyit kell tennie, hogy várja az ajánlatokat, és kiválasztja az Ön számára a legelőnyösebbet.
Kell-e engedély a terasz építéséhez?
A terasz építéséhez általában nincs szükség külön építési engedélyre, a helyi önkormányzatok azonban rendeletben szabályozzák azt, hogy hova, milyen és mekkora teraszt lehet építeni. Ha pergolával és üvegtetővel ellátott fa teraszt szeretne, akkor jobb, ha felveszi a kapcsolatot az illetékes építésügyi hatósággal, hogy van-e szükség építési engedélyre. Nem tanácsos alábecsülni és elhanyagolni ezt a lépést, ugyanis így elkerülheti az esetleges komplikációkat.
Milyen anyagokat használnak leggyakrabban a teraszokhoz?
A terasz építéséhez használt összes rendelkezésre álló anyagnak megvannak az előnyei és hátrányai, melyek a kívánt megjelenéstől, és a gyakorlati vagy biztonsági szempontoktól függenek. Az összetett teraszok a fa teraszok népszerű alternatívái, mert könnyebben karbantarthatók, de sokan még mindig a természetes fát részesítik előnyben.
Milyen típusú teraszt építsünk erdőtűzre hajlamos területeken?
Ha tűzveszélyes területen él, akkor érdemes a fa és összetett teraszok alternatíváit szem előtt tartani. A tűzálló kiegészítők között megtalálhatók az alumínium, a cementszálak és a beton teraszok eszközei is. Ezeket ki lehet úgy alakítani, hogy hasonlítsanak a fa teraszokhoz.
Mennyi ideig tart egy terasz megépítése?
Mennyi ideig tart a terasz megépítése? A teraszépítés időtartama annak nagyságától és összetettségétől függ, néhány naptól akár néhány hétig is eltarthat. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a deszkák lefektetése mellett a munkálatok magukban foglalhatják a lyukak ásását a tuskók számára, és az alap vagy a beton alátámasztás elkészítését.
Mennyibe kerül egy terasz megépítése?
A terasz ára a választott terasz típusától, a beépítendő terület méretétől és egyéb tényezőktől függően változik. A szakemberek becsült árajánlatokat adnak Önnek, amelyet összehasonlíthat.