Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Új építésű ház
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Új építésű ház

Szakértőre van szüksége a Új építésű ház kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók26 111 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Sándor P.

vállalat
Szentendre
5,0
Szobafestő, festő

Cégünk friss de annál nagyobb tapasztalattal rendelkezünk az építőipar területén. Összeszokott csapattal dolgozunk szükség esetén jól bevált alvállalkozókat tudunk bevonni hogy minden gördülékenyen menjen. Keressen minket bizalommal hisz ingyenes helyszíni felmérést biztosítunk önnek.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Tamás Gábor B.

Egyéni vállalkozó
Budapest
5,0
Szobafestő, festő

Üdvözlöm, sikerült már szakembert találnia? A csapatommal mi tudnánk vállalni a munkát, állapotfelméréssel és árajánlattal! Berényi Tamás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

András K.

vállalat
Sülysáp
4,8
Szobafestő, festő

Igazi EZERMESTER. 40 éves munka amit az építőiparba töltöttem, most szeretnék saját magam úra lenni.Amivel foglalkozom :kőműves munka, festés, hűté- fűtés, burkólás, hegesztés stb. Munkám után mondjon bárki kritikát.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Marianna S.

vállalat
Délegyháza
4,7
Szobafestő, festő

Számlaképesen 20 év tapasztalattal vállalunk lakásfelújítást. Ingyenes helyszíni felmérést árajánlat készítést Budapest és Pest megyében. Egyéb megyékben külön megbeszélés alapján Magánszemélyeknek es közületeknek egyaránt, referencia munkákkal a legmodernebb teknológiákkal. Igény szerinti anyagbeszerzéssel házhoz szállítással. Amit vállalunk : Festés-mázolás munkák Gipszkartonozás Bontás ( sitt szállítással is) Hideg-meleg burkolás (járolap, csempe,parketta, szőnyeg) Nyílászárok beépítése Homlokzati hőszigetelés Kőműves munkák, betonozás Igeny esetén tudunk biztosítani víz-gáz és villanyszerelőt is. Köszönöm, hogy elolvasta! Tisztelett Szabó Zsolt

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Gyakran ismételt kérdések

Miért érdemes a Wilión megoldást keresni új építésű ingatlan megvalósításához?

Új ház építése a semmiből kihívásokkal teli folyamat, amely sok fázisból áll. Többségük szakmai munkát igényel. Annak érdekében, hogy otthonában minden működőképes legyen és megfeleljen a legújabb előírásoknak és szabványoknak, keressen építőipari szakértőket a Wilio segítségével. Időt, pénzt és energiát takaríthat meg. Csakúgy, mint más munkáknál, az új építkezésnél is a szakértők elérése az új épület gyorsabb befejezését jelenti, kezdő hibák nélkül, és természetesen jó tanácsokat is nyújt a már tapasztalt építkezők számára. Ne habozzon, hanem keressen új építési szakértőket a Wilión keresztül, kérjen árajánlatokat több építésztől és válassza ki azt, amelyik a legjobban megfelel.

Milyen munkát igényel az új épület?

Az új építésű ingatlan különféle alkotások egész komplexumát tartalmazza. Az egyes fázisok követik egymást, és úgy kell őket megtervezni, hogy logikai és technológiai eljárásokat kövessenek. Megpróbáljuk ismertetni a legalapvetőbbekket - a gyakorlatban használt sorrendben. Új épület megvalósításakor vegye figyelembe, hogy nem minden feladatot egy szakértő, cég vagy mester lát el. Kivételt képeznek azok a helyzetek, amikor az megvalósult új épület "kulcsrakész". Ebben az esetben nem érdekel semmi, és a projekt, anyagok, színek stb. Kiválasztásának kezdeti fázisa után. egyenesen az új felé halad.

A földet az elején előkészítik. Különféle ásatásokat végeznek itt, majd tehergépkocsikkal elszállítják a földet. A betonalapot előkészítik és szigetelik. Ezt követően durva szerkezetet építenek téglából, tömbökből vagy fából. Ezután a ház tetővel és tetőfedéssel szerelhető fel. A befejezés után fűtés, villany, víz, gáz, internet stb. beszerelése következik stb. Esztrichet öntenek a padlóra, valamint levakolják a falakat, ablakokat és bejárati ajtókat helyeznek el. Az egyes helyiségekben járólapokat, vagy padlót fektetnek le. Szanitereket telepítenek, a házat mérnöki hálózatokhoz kötik. Az utolsó szakaszban a bútorokat elhelyezik, az egyes szobák részleteit finomhangolják.

A munka egy másik része kívül megy végbe, ahol az egész házat hőszigetelik, ereszcsatornákat és villámvezetőket szerelnek fel. Járdákat, teraszokat fektetnek, külső burkolatot, felhajtót és kerítést helyeznek el.

Tipikus anyagok
Tégla

Az emberiség történetében a legtöbbet használt építőanyag. Ma sokféle tégla létezik. Megkülönböztetünk falazat (durva konstrukció) készítésére alkalmas téglákat és dekoratív téglákat. Különböző alapanyagokból készülnek, változatos színűek és textúrájúak. Az égetett téglákat hosszú élettartam jellemzi, ami miatt kisebb hátrányt jelent az új épületek falainak és válaszfalaknak az építése.

Idomtégla

Nagyobb, mint egy átlagos tégla, ezért legfőbb előnye az a sebesség, amellyel az építkezés során eléri a célját. A modern blokkok kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A legdurvább típusok használata esetén nem szükséges az új épületet polisztirollal hőszigetelni.

Kartonszigetelés

Különféle szigetelési munkákhoz használják. Használat előtt fel kell melegíteni, majd fel kell vinni a felületre. Az ilyen szigetelést leggyakrabban tekercsben szállítják, tipikusan fekete vagy szürke színű. Kisebb hátránya a tűzzel való munkavégzés szükségessége. Hatalmas előnye a nedvesség elleni 100%-os védelem - ezért különösen nagy betonfelületek szigetelésénél alkalmazzák.

Beton

Az ókori rómaiak találmánya. Manapság úgy szerezheti be a betont, ha megrendeli és közvetlenül a kívánt helyre szállíttatja. Felhasználása széleskörű. Betonozunk alapokat, teraszokat, oszlopokat, az ablakok és ajtók körül, mennyezeteket, illetve járdák és úttestek fölött áthidalókat. Csiszolhatjuk a betont és használhatjuk például garázsban is. A beton sokrétű felhasználásának köszönhetően számos olyan típus is létezik, amelyek tulajdonságaikban különböznek egymástól. Adalékanyagok szállításával biztosíthatjuk a sókkal szembeni ellenállást, vagy megváltoztathatjuk a színét.

Mennyi ideig tart egy új épület megvalósítása?

Egy új épület megvalósításának ideje sok tényezőtől függ. Az egyszerűbb építkezések néhány hónap alatt elkészülhetnek - ez különösen igaz a faházakra. A nagyobb projektek megvalósításához több időre van szükség. Ez elsősorban a követendő technológiai eljárásoknak köszönhető. A rossz idő szintén az egyik tényező lehet. A durva szerkezet építése viszonylag gyors - néhány hónap alatt elvégezhető. A teljes teljesítéshez legalább egy naptári év szükséges.

Hogyan lehet minőségi szakértőket találni az új épületek megvalósításához?

Építkezési szakértőket könnyű találni a környékén - csak hozzon létre egy megbízást! A Wilio tájékoztatja azokat a szakembereket, akik az Ön tartózkodási helyén vannak, és rendelkeznek a szükséges készségekkel és ismeretekkel a megadott időben elvégzendő munkához. Csak annyit kell tennie, hogy válasszon a kapott ajánlatok közül. A Wilióval biztos lehet benne, hogy minőségi szolgáltatásokat kap elfogadható áron. Az építkezési szakemberek munkájának minőségéről úgy tájékozódhat, ha megnézi az ügyfelek véleményét és értékelését. Csak az elvégzett szolgáltatásért fizet, és csak annak teljesítése után.

Kell-e anyagokat és felszereléseket szállítanom az új épülethez?

Elvileg nem kell sem az anyagot, sem a saját felszerelést biztosítania. Ha az építész meg akar spórolni némi erőforrást, akkor jó, ha az anyagokat saját erőfeszítéseivel szerzi be, és nem támaszkodik az építőkre. Ha megfelelő lehetőségei vannak az építőanyagok olcsóbb beszerzésére, mindenképpen használja ki ezt a lehetőséget. Szüksége nem lesz szinte semmilyen felszerelésre - szakemberek hoznak mindent, ami az építkezéshez szükséges, viszont jó, ha fokozatosan megvásárolja az alapvető eszközöket, amelyeket a kisegítő munkához fog használni. Ne féljen fokozatosan bővíteni saját felszerelését és eszközeit - mindenképpen hasznukat fogja venni később, amikor más új épületet hoz létre vagy későbbi átalakításokat végez.

Mennyibe kerül egy új építésű ingatlan?

Az ár sok tényezőtől függ. Kezdettől fogva figyelembe kell venni a telek árát, a projekt árát, és mindenképpen számolni kell az engedélyek és egyéb dokumentumok beszerzésével járó költségekkel. Csak ezen ráfordítási költségek után vár Önre az építkezés finanszírozása. Mérettől, összetettségtől és az alkalmazott technológiától függően egy új épület ára 25 000 000 és 72 000 000 Ft között mozoghat. Ez az ár jön csak az építkezéshez, a felszereléshez, a tereprendezéshez, a kerítésekhez, az úttestekhez, a teraszokhoz stb. Körülbelül az új épület 43 000 000 Ft-ba kerülhet, de nem nyilatkozhatunk a felső határról, végtelen lehetőségek vannak.

Tipikus munkák

 • Földmunkák
 • Építési felügyelő
 • Építészmérnök
 • Közüzemi hálózati kapcsolattartás
 • Kőművesmunka
 • Házak homlokzata, szigetelés
 • Garázskapuk
 • Tetőfedő, bádogos
 • Villanyszerelő
 • Légkondicionálás
 • Fűtés
 • Gipszkarton-szerelés
 • Gázszerelés
 • Ajtószerelés
 • Ablakok beépítése
 • Kerítések és kapuk
 • Útburkolat és csempézés
 • Teraszépítés
 • Ács
 • Vízvezeték-szerelő

A munka folyamata

Maga az építkezés a föld előkészítésével kezdődik. Ha szükséges, a terepet kiegyenlítik, a felesleges anyagokat importálják, vagy éppen ellenkezőleg, exportálják. Az említett munkákat kizárólag gépek valósítják meg. A következő szakaszban az alapsávokat betonnal öntik az előkészített gödörbe, majd egy másik betonnal betonlapot készítenek - elkészült az új épület alapja. A betonlap elkészítése előtt minden mérnöki hálózatot elő kell készíteni: csatorna csövek, víz-, gáz- és villamos csatlakozások.

Amikor a csatlakozások (be- és kimeneteik a házból) elkészülnek, durva konstrukciót hajtanak végre. Az anyagtól függően tömböket, téglákat vagy fapaneleket fektetnek. Ebben a szakaszban válaszfalak, nyílások nyílnak az ablakokhoz, ajtókhoz, garázs és terasz jön létre a házban. Beton mennyezetek (többszintes házak esetén), kémények, gerendák és betonkoszorú is létrejönnek, amelyekbe később a tetőt rögzítik.

A durva konstrukció érlelése után tető készül a házon. Az összeszereléséhez szükséges idő függ az alaprajz területétől, típusától, összetettségétől, a tetőfedés lejtőjétől és anyagától (cserép, fémlemez stb.). Először összeállítják a fa szerkezetet, előkészítik a léceket, majd felszerelik a tetőfedést.

Az ablakok sorban jönnek. Ezeket előre előkészített lyukakba helyezik be. Maga a telepítés ismét az ablakok típusától, anyagától és méretétől függ. Legyen óvatos - a túl nagy ablakok hőszivárgást jelentenek, de másrészt több fényt nyújtanak. A modern ablakrendszerek nagy méret mellett is kiváló szigetelési tulajdonságokkal szolgálhatnak.

A házban különféle típusú vezetékek telepítése és összeszerelése következik. Ha padlófűtés mellett döntött, akkor annak telepítése is ekkor zajlik. Szükség van a vízvezetékek elosztására is az új épületben. Mindent alaposan le kell szigetelni - de ez az építkezés szinte minden szakaszára vonatkozik.

Miután az összes szükséges vezetéket lefektettek a padlóba, következik az esztrichek alkalmazása. Az esztrich lehet cement vagy anhidrid. Itt egy kemény alap jön létre, amelyre később a padlót lefektetik. Ezért az esztrichnek jó minőségűnek és mindenekelőtt tökéletesen egyenesnek kell lennie. Fontos az esztrich megfelelő érlelése is.

A folyamatnak ezen a pontján az egész házban be kell szerelni az elektromos rendszert. A vezetékeket a helyiségekbe vezetik, aljzatokat, kapcsolókat, megszakítókat és érzékelőket telepítenek. Az internethez is ezen a ponton kerülnek be a vezetékek, általában aljzatokkal. Ideális esetben minden helyiségben többféle lehetőség van különféle készülékek és legalább egy internetes aljzat csatlakoztatására.

Ekkor jön a vakolás. Sokféle típus létezik, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A vakolatot követően gipszkartont is felszerelhetnek. Itt először előkészítik a szerkezetet, felszerelik a gipszkartont, megtöltik az illesztéseket, mindent lecsiszolnak és elsimítanak. Végül a falak és a mennyezet festése kerül sorra.

Az utolsó szakaszokban padlót, járólapot, csempét helyeznek el, valamint az egyes helyiségekben szanitereket és egyéb kiegészítőket is. Kazánokat, kemencéket is felszerelnek. A bútorokat és kiegészítőket az egyes helyiségekbe viszik, a készülékeket pedig csatlakoztatják.

Ez egy rövid összefoglaló arról a munkáról, amelyre egy új épület kapcsán számíthat. Az egyes szakaszokat további részlépések szerint valósítják meg. Egy tapasztalatlan építész - az amatőr - nem képes mindent egyedül megvalósítani egy új épületben. Ezenkívül komplikációk és jövőbeni károk kockázatával jár, amelyeket fáradságosan és költségesen kell helyrehozni. Ezért keressen szakembereket a Wilión, és kérjen árajánlatokat az új épület egyes lépéseihez vagy akár teljes megvalósításához.

Tanácsok és tippek:

1. Ne szabaduljon meg a talajtól

Az új épületek építõinek egyik elsõ és gyakori hibája az, hogy meggyõzik õket, hogy távolítsák el a felsõ talajréteget a földterületről. Ne kövesse el ezt a hibát! Ha a földjén termőtalaj van, akkor az ásatási munkák során géppel távolítsa el és tárolja az építéstől távol. Az építkezés befejezése után újra felhasználja földje terepének kiegyenlítésére, kert vagy gyep létesítésére. Új és minőségi termőtalaj beszerzése és behozatala sok pénzbe kerül.

2. Helyesen tájolja a házat

A projekt előkészítése során ne felejtsen el elgondolkodni az új épület megfelelő tájolásán. Természetesen nem ésszerű a hálószobát a déli oldalra tervezni - a nyári hónapokban a fény és a meleg szó szerint elviselhetetlen hőmérsékletre hevíti, ezért az alvás minősége fogja ezt megszenvedni. Ugyanezt tegye nagy üvegezett területek tervezésénél is. Itt is, ha a nappali fényt hőforrásként számítja a tavaszi és téli hónapokban, akkor biztosan nem megfelelő az ilyen területeket észak felé orientálni.

3. Szigetelés

Egy új épület megvalósításának minden egyes szakaszát állandó szigetelés kíséri. Szigeteljük a beton alaplapot, szigeteljük a padlókat, szigeteljük az új épület palástját, szigeteljük a mennyezeteket, a tetőtereket, a zuhanykabinokat, a bejáratokat. Mindenáron meg kell győződnünk arról, hogy a hő nem távozik-e házunkból, és fordítva, hogy a hideg és párás levegő ne hatoljon be az épület alján. A megfelelő szellőzés egyfajta szigetelés is.

4. Hagyjon érlelődni mindent

Az új építkezéseknél rendkívül gyakori hiba, hogy az építkezés felgyorsítása és az újhoz való alkalmazkodás hevében nem adunk elegendő időt az épület érlelődésére. Az érlelődés során az egyes komponensek "egymásba kapaszkodnak", szellőznek és megszabadulnak a nedvességtől, megkeményednek stb. Ezt a lépést speciális technológiai eljárások is szabályozzák. Ezért ne gyorsítsa ezt a lépést, mert az egyetlen dolog, amit el fog érni, az a már elvégzett munka vagy a jövőbeni munka leromlása nedvesség, eltolódások, repedések stb. által. Az ilyen hibák során gyakran az történik, hogy egy lépéssel előbbre, majd kettővel hátrább halad, és újra fizet ugyanazért a munkáért.

5. Változtatások és alkalmazkodás

Ne féljen semmit megváltoztatni az egyes fázisok alatt. Ellenkező esetben a dolgok megjelennek a projektben, majd a gyakorlatban másképp néznek ki. Menjen át a házon a durva építési fázisban és tesztelje a kapcsolókat. Ha nem felelnek meg Önnek, módosítsa helyüket vagy a funkciójukat. Játsszon az ablakok és ajtók elhelyezésével, még mindig az építkezés első szakaszában. Növelje vagy csökkentse a szobák méretét, rendeljen hozzájuk más funkciót, gondolja át a tájolásukat. Szinte mindent meg lehet változtatni az új épületén - még akkor is, ha már felépült. Ne felejtse el, hogy sok évig fog a házban lakni, most van itt az idő az alkalmazkodásra - soha ne elégedjen meg a "majd"-dal.

6. Használja a szakemberek szolgáltatásait

Ne hagyja, hogy megtévesszék különféle spekulánsok és barkácsolók, mindig szakembereket hívjon egy új épület megmunkálására. Számos szakértő található a Wilión. Sokféle oka van annak, hogy mindig tapasztalt építészek szolgáltatásait vegyék igénybe: az egyes munkákhoz készségek, a technológiai eljárások és szabványok ismerete, tanúsítványok és ellenőrzési jelentések szükségesek. Mindezt csak szakember biztosítja. Bónuszként tökéletes munkát, gyorsabb megvalósítást és jó fejlesztési ötleteket kap. Ezenkívül biztos lehet abban, hogy új épülete a befejezés után teljesen működőképes lesz, és semmit sem kell javítani vagy átalakítani.

7. Ellenőrizzen mindent

Alaposan ellenőrizzen az új épület létrehozásához tartozó minden egyes tevékenységet. Nem számít, ha nem szakértő - még egy tapasztalt építész is elnézhet vagy félreérthet valamit. Azért legyen jelen, hogy megfelelően elmagyarázza szándékait, majd ellenőrizze azok végrehajtását. Nem kell az egész napot az építkezésen töltenie, elég, ha a megfelelő pillanatban megjelenik és ellenőrzi a megbeszélt munkákat és határidőket. Egyértelműen jelezze az építőknek, hogy törődik az új épülettel, így mentesíti magát minden problémától és félreértéstől.

8. Kérdezzen

Legyen kíváncsi! Az új épület rendszeres ellenőrzésénél vagy kiegészítő munkáinál kérdezze meg dolgozó szakembereket és tudjon meg mindent, ami érdekli, mert az a legfontosabb, hogy tökéletes áttekintést kapjon a ház működéséről. Ez később segít karbantartásában és használatában. Nincs annál rosszabb, mint amikor egy új épület tulajdonosa nem tudja, hol található a ház vízellátása, ezért meghibásodás esetén nem tudja megállítani. Érdeklődjön a kazán működéséről, az elektromos telepítés megoldásáról, a termosztát kijelzőjén lévő számok jelentéséről stb.

9. Szerezzen be saját anyagot

Az egyik legjobb módja annak, hogy jelentős erőforrásokat takarítson meg egy új épület megvalósításakor, az az, ha aktívan tevékenykedik és maga szerzi be az anyagot. Nem kell mindig építőkre vagy más szakemberekre hagyatkozni - hívjon ismerősöket, kérdezze meg a szomszédokat. Vásárolja meg Ön a szükséges anyagot és takarítson pénzt! Tehát ha jó lehetőségei vannak arra, hogy valami olcsóbbat építsen, mindenképpen használja ezt a lehetőséget.

10. Legyen következetes

Hozzon létre egy építkezési naplót. Ezt a kötelezettséget az építkezési törvény is meghatározza. A hivatalos nyilvántartások mellett nyugodtan élheti magánéletét. Felveheti a munkavállalók érkezését, majd tisztességesen kiszámíthatja a munka árát. Írja le az egyes anyagok, eszközök vagy munkák árait. Jegyezze fel, hogy mit kell fizetnie vagy mit változtatott, és ezt át kell utalni a projektbe is. Írjon fel ötleteket, méréseket és számításokat. Az új épület körüli munkáját ez alapján szervezik, hogy megfelelő áttekintéssel jusson el céljához!