Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Zsalu, zsaluzás
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Zsalu, zsaluzás

Szakértőre van szüksége a Zsalu, zsaluzás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók24 294 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Levente S.

Egyéni vállalkozó
Dabas
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

22 éves épületgépész technikus vagyok. Édesapám generálkivitelező cégénél dolgozom már 4 éve. Emellett szeretnék vállalni kisebb vagy közepes volumenű munkákat!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Szilveszter C.

Egyéni vállalkozó
Bonyhádvarasd
5,0
Kőműves munkák

A 2017 Kft 2017 őszén lett alapítva. A célunk a hosszútávon működő, stabil háttérrel rendelkező látkép kialakítása a céges, illetve a lakossági ügyfeleinknek egyaránt. Fő tevékenység a műszaki irányítás, mélyépítésben illetve magasépítésben egyaránt. Műszaki irányítási feladatok Magas- illetve mélyépítési projektek organizációja, műszaki irányítása Geodézia Területek felmérése, kitűzése, lakossági és céges ügyfelek számára egyaránt, felmérési/kitűzési jegyzőkönyvvel, digitális rajzzal Földmunka Lakossági ügyfelek részére kisebb földmunkák elvégzése Tanácsadás Lakossági ügyfelek részére építkezés, felújítás, tereprendezés előtti tanácsadás, árajánlat összehasonlítás, látványterv készítés Kivitelezői ajánlások Céges és lakossági ügyfelek részére kivitelező ajánlása a legtöbb szakágra, az ország több pontjáról Burkolati munkák Céges és lakossági burkolati munkák kivitelezése, főképp térburkolatok készítése

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Popják D.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Szobafestő, festő

Több év tapasztalattal a hátunk mögött. munkáinkra igényeség és precizitás jellemző. A munkáinkat rövid határidővel, gyors és szákszerű kivitelezéssel vállaljuk. Vállalunk lakások, házak külső-belső felújjítását, udvar rendezés, takarítás, kerítések építését, betonozást, kertépítést, rendezést.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Gergely C.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,8
Szobafestő, festő

Fiatalos, csapat vagyunk. Rendezetten, tisztán dolgozunk. Igényes, szép munkát végzünk. Számlaképesen dolgozunk. Vállaljuk házak, lakások külső és belső teljes vagy részleges felújítását. Bútor össze szerelést. Javítási munkálatokat. Bontást, törmelék (sitt) elszállítást. Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot !

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Ádám J.

vállalat
Budapest
4,7
Szobafestő, festő

Üdvözlöm Jónás Ádám vagyok 7 éve foglalkozok lakasfelújítással. Komplett lakásfelújítas egy kézben, a bontástól a kapcsolóig. Egyéni vállalkozóként szerzőzédessel vállaljuk a kivitelezést.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Mi az a zsaluzat?

A formázást szakmailag zsaluzatnak nevezik. A zsaluzás olyan név, amelyet gyakrabban használnak az építési terminológiában. A zsaluzat kifejezés ideiglenes vagy állandó szerkezetet jelent fából vagy vasbeton panelekből. Ebbe a szerkezetbe leggyakrabban friss betont öntenek (agyagos épületek esetében agyag). A fa- vagy vasszerkezetnek elég erősnek kell lennie, mivel ellenáll az időjárásnak, valamint a kiöntött és keményedő beton nyomásának. A szerkezet megfelelő megvalósítása minimálisra csökkenti a munkavállalók sérülésének kockázatát.

Hol találok szakembert?

A zsaluzást építőipari cégek vagy egyéni vállalkozók végzik, akik családi házakat, tömbházakat, ipari csarnokokat vagy kereskedelmi helyiségeket építenek. De már nem kell zsaluzási szakértőt keresnie ismerősök vagy hosszas internetes keresés után. Mindössze annyit kell tennie, hogy létrehoz egy megbízást a Wilio felületén, ahol megadja, hogy mit szeretne építeni, mikor akarja megépíteni, és milyen méretű lesz az épület. Ezen információk alapján megtaláljuk a megfelelő szakértőt az építkezés elvégzéséhez. A szakember megtalálása soha nem volt ilyen egyszerű.

Szükséges-e, hogy a szakember iskolázott legyen?

A zsaluzási szakemberek többségének legalább középfokú végzettsége van, az építési munkákra összpontosítva, de vannak olyanok is, akik idővel tapasztalatokat szereztek. Feltétlenül rendelkezzen szakmai tapasztalattal. Ha bizonytalan, kérdezzen rá a korábbi projektekről. Hadd mutasson néhány fényképet korábbi műveiről. Ha biztos a munkájában, akkor minden bizonnyal szívesen felveheti a kapcsolatot a korábbi ügyfelekkel. Felhívhatja őket és megkérdezheti az építtetővel kapcsolatos tapasztalataikat.

Szükséges-e, hogy a szakértő megnézze azt a helyet, ahol elvégzi a munkát?

Biztosan igen. Egy szakértő eljön Önhöz, és megnézi, hol fog állni a háza, csarnoka vagy kereskedelmi területe. Ellenőrzik a föld egyenlőségét vagy egyenetlenségét. Függetlenül attól, hogy a tárgy sík telken vagy inkább lejtőn fog állni, és ez alapján értékeli, hogy mennyi anyagra lesz szüksége. Mindenképpen szükség van egy autó beszerzésére a földre, amely importálja a megvalósításhoz szükséges betont. A zsaluzat és az építés szakértője is átveszi Önnel az irányítást.

Be kell biztosítanom anyagokat vagy eszközöket?

A legtöbb szakértő egyedül biztosítja az anyagot. Rendelkeznek saját beszállítókkal a minőségi betonhoz és zsaluzathoz. Saját eszközöket fognak használni, mert arra, amire egy ilyen zsaluzási szakértőnek szüksége van a munkájához, nem minden háztartásban van.

Milyen típusú zsaluzat létezik?

A sávalap betonozása után megkezdődik a zsaluzat. Ekkor Önön múlik, hogy zsaluzatblokkokat vagy közönséges fa zsaluzatot választ a zsaluzathoz. A zsaluzatblokkok egy egyszerűbb és gyorsabb kivitelezési forma. A zsaluzatblokkok betonból készülnek, és üregekkel rendelkeznek, amelyekbe friss betont öntenek. A projekt szerint a szakértő tudni fogja, hogy két, de három sor zsaluzatblokkot kell-e használni. Az így beépített blokkokba betonvasalást - vasrudakat a zsaluzat megerősítésére - helyeznek. Ha oszlopokat, a zsaluzási szakértő mindenképpen felajánlja Önnek a pillérzsaluzat-blokkok használatának lehetőségét. Ha pénzt szeretne megtakarítani, készítsen zsaluzatot fa deszkákból és prizmákból. 

Mennyi ideig tart az alaplemez kivitelezése, beleértve a zsaluzatot is?

A ház, csarnok vagy üzlethelyiség alaplapjának vagy födémének megvalósítása körülbelül 10 munkanapot vesz igénybe. De minden az időjárástól függ, ami befolyásolja a beton keményedését. Ajánlatos az alaplemezt zsaluzással is elkészíteni a nyári hónapokban, amikor az időjárás csendes, meleg és nem túl nedves. Ezután a beton megszilárdul, ahogy kell. Télen rosszabb a helyzet, a beton az alacsony hőmérséklet és a magasabb páratartalom miatt hosszabb ideig keményedik, és előfordulhat, hogy idővel megreped, ami meg is rontja az alaplapot, amelyen a ház, a csarnok vagy az üzlethelyiség áll. A megvalósítás az épület összetettségétől vagy a földhöz való hozzáféréstől is függ. A legtöbb esetben az alaplemezt olyan állapotban adják át a tulajdonosnak, ahol áthatoló bevonatot és külön vízszigetelést lehet alkalmazni. Felhordás után építőanyagokat, például tégla, ytong vagy ypor blokkokat lehet az alaplapra fektetni.

Mennyibe kerül a zsaluzat?

A zsaluzat és a lerakás ára 2 700 000 - 4 500 000 Ft/négyzetméter. Ez az ár tartalmazza a zsaluzat (falap vagy vasbeton) költségét és a zsaluzat bontásának árát is. Ez az ár azonban csak tájékoztató jellegű. Ez függ a felhasznált beton mennyiségétől, a fatáblák mennyiségétől vagy a vasbeton szerkezet árától, valamint attól is függ, hogy a munkások mennyi időt töltenek az építkezésen. Számos tényező, például a hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a beton megfelelő keményedését. Nyilvánvaló, hogy a beton gyorsabban keményedik meg nyáron, amikor nem esik az eső, és az időjárás is nyugodt. Télen a beton lassabban keményedik meg, és előfordulhat, hogy helytelen szerelés után idővel repedni kezd. Télen különféle fűtőberendezéseket használnak a beton keményítésére. Használatuk szintén növeli az árát. Feltétlenül egyeztessen időpontot egy szakértővel, és konzultáljon vele, amikor a legjobb a betont a zsaluzatba önteni.

Mire kell figyelni a zsaluzás megkezdése előtt?

Mielőtt elkezdené maga az alaplap fektetését, győződjön meg arról, hogy a földje nem olyan területen van, ahol az altalaj instabil vagy a talajvíz szintje magas. Ha háza ott fog állni, ahol egy ház állt, akkor győződjön meg arról, hogy nincs olyan pince vagy kút, amely megzavarhatja az alaplap stabilitását, repedést vagy összeomlást okoz.

Milyen típusú zsaluzatokat ismerünk?

Eldobható zsaluzat

Ez a zsaluzat egy hagyományos fa zsaluzat, amely fából készült táblákból és prizmákból áll. A kerület mentén és középen vastagabb táblákkal van megerősítve. A beton megszilárdulása után ezt a zsaluzatot szétszerelik.

Újrahasználható zsaluzat

Ez magában foglalja a rendszerzsaluzatot és a speciális zsaluzatot. A rendszerzsaluzatot iparilag gyártják, és a zsaluzat támogató rendszerét képezi. Az ilyen zsaluzat olyan alkatrészekből áll, amelyek összekapcsolhatók, és így sokféle variációt tesznek lehetővé.

Kis zsaluzatrendszerek

Ezeket például kis betonból készült monolit szerkezetekben fogjuk használni, amelyeknek még zsaluzatra van szükségük, legalábbis addig, amíg meg nem keményedik és külön nem tartja a ház súlyát. 

Elveszett zsaluzatrendszer

Az ilyen zsaluzat vékony vasbeton lapokból áll, amelyek betonozás közben betöltik a zsaluzat funkcióját, és a beton megszilárdulása után a betonszerkezet állandó részévé válnak.

Beton zsaluzat

Az ilyen típusú zsaluzatokkal előre meg tudjuk határozni az edzett beton megjelenését. Segítségével különféle szerkezetű, érdességű vagy sima betonokat készíthetünk speciális módosításoknak köszönhetően.

Hol találkozhatok zsaluval az építés során?

Alapok

A zsaluzattal rögtön az alapok ásása után találkozunk, amikor szükség van az Ön által választott zsaluzat elhelyezésére a feltárt felületre, és annak stabilizálására, hogy a beton megkeményedéséig erős legyen. Az ilyen zsaluzatba vasat kell beilleszteni úgy, hogy a zsaluzat széle és a megerősítés közötti távolság körülbelül 3,5 cm legyen.

Koszorúk zsaluzása

A koszorúnak köszönhetően épülete szilárd és a falak nem válnak el. Ezt a zsaluzatot a ház első emeletének végén használják. A zsaluzat vagy külön, vagy a mennyezeti szerkezethez kapcsolódóan készül. Az ilyen koszorú vasbetonból készül, amelyet az előkészített zsaluzatba öntenek.

Lépcső zsaluzat

A zsaluzat a lépcső építésének legfontosabb része, és valóban sok éves tapasztalatot igényel. A zsaluzat létrehozása előtt ki kell számítania a lépcső hosszát, a lépcső magasságát és a teljes lépcsőt, valamint annak szögét. Egy tapasztalat nélküli mester számára ez valóban kihívást jelent. Ezért azt javasoljuk, hogy Wilio segítségével rendelje meg egy szakértő szolgáltatásait.

Tanácsok és tippek

1. Árajánlatok szinte azonnal
Ne pazarolja az idejét, ha szakértőket keres, és különféle cégek ajánlatait kéri. Hozzon létre egy megbízást, és hamarosan ajánlatokat fog kapni képzett szakemberektől, közvetlenül a környékéről.

2. Ne lépje túl a költségvetését
A mélyalapozási árak valóban eltérőek lehetnek. A Wilio segítségével azonban könnyen összehasonlíthat több ajánlatot, és kiválaszthatja a költségvetésének és igényeinek megfelelőt.

3. Keresse meg a legjobb szakértőket
Alkalmazza a környék legjobban minősített szakértőit, és minőségi munkát kap. Ésszerű áron.